15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Chlorophytum krøllete – en blomst for de travleste blomsterhandlerne

Det ville være interessant å finne ut hvor kresen med omsorg for krøllete klorofytum. Jeg fikk denne blomsten ved et uhell. En nabo i trapperommet flyttet og delte plantene hennes. Så en voksen busk kom til meg, og jeg forstår ikke hva jeg skal gjøre med den. Arbeidet er forbundet med hyppige forretningsreiser, noen ganger er ingen hjemme på 2-3 uker. Vil han klare å tåle så mye uten å vanne?

krøllete klorofytum Hvis du er glad i blomsterbruk og streber etter å dyrke nyttige planter hjemme, vet du sannsynligvis om klorofytum. Denne blomsten er en naturlig luftrenser, og den er også veldig dekorativ, spesielt krøllete klorofytum. Den originale formen på bladene med en interessant farge og upretensiøs karakter – det er det den er elsket for. Hva er en kultur, hvordan den skiller seg fra andre typer klorofytum, og er det vanskelig å ta vare på den?

Krøllete klorofytum er ledende innen dekorativitet og upretensiøsitet blant innendørs planter

ung busk I likhet med slektningene vokser denne typen blomster og danner en frodig rosett av lange og smale blader. Krøllete klorofytum kan imidlertid ikke forveksles med andre: bladene krøller seg nedover. Man får inntrykk av at de klemmer potten. I en voksen prøve er en blomsterpotte nesten usynlig under det tette, buede bladverket. I tillegg har bladplaten en kontrastfarge i to farger – vekslende grønne og hvite langsgående striper.

Om våren dukker det opp lange hengende piler fra utløpet. Små rosetter dannes på spissene, og små hvite blomster blomstrer blant dem. Men hvis planten liker betingelsene for internering, kan den blomstre om vinteren..

For bladformen kalles dette klorofytum også krøllete. Også kjent som Bonnie Chlorophytum.

Enkel omsorg for klorofytum

klorofytum i potterUnder naturlige forhold, i de innfødte afrikanske tropene, vokser klorofytum nær vannmasser og er veldig glad i fuktighet. Men som det viste seg, tilpasser de seg godt og kan overleve i et helt motsatt klima. Krøllete busker har slått rot både hjemme og til og med i hagen vår (selvfølgelig bare i sommerperioden).

Blomsten er skygge-tolerant og vil vokse selv på et skap i hjørnet av rommet. Men for at den skal være tykk, vakker og blomstrende, er det bedre å sette potten på øst- eller vestvinduene. Et nattbord eller et bord ved vinduet vil også gjøre. Anlegget er ikke krevende for innholdets temperatur. Det viktigste er at det ikke faller under 10 ° C, ellers dør busken.

Klorofytumpleie består av enkle prosedyrer:

  1. Hyppig og rikelig vanning om sommeren. Om vinteren avhenger vanningsfrekvensen av temperaturen i huset, men ikke før matjorden tørker ut. Imidlertid kan en iherdig kjekk mann klare seg uten vann og vente på eieren opptil 4 uker, hvis det plutselig skjedde.
  2. Regelmessig sprøyting av utløpet om sommeren.
  3. Toppdressing med et mineralkompleks for prydplanter fra vår til tidlig høst (2 ganger i måneden).
  4. Årlig transplantasjon til en mer romslig blomsterpotte (busken vokser raskt).

Chlorophytum trenger ikke formingsbeskjæring. Det er nok å kutte av tørre og syke blader. Når det gjelder piler med unge rosetter, kan de stå igjen eller kuttes ved bruk til avl.

Reproduksjon av krøllete klorofytum av barn – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară