15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Chrysanthemum indian

En venn av meg dyrker blomster til salgs. Hun berømmet indiske krysantemum veldig, og jeg ville også plante minst en busk til meg selv. Fortell meg hva du skal se etter når du dyrker indiske krysantemum?

Chrysanthemum chrysanthemum er en plante med store blomster, som oftest dyrkes innendørs for kutting. Bare tidlige varianter av indiske krysantemum vokser godt i blomsterbedet. For eksempel blomstrer sorten krysantemum av Gazelle i august, har en stor, hvit dobbel blomst opp til 17 cm i diameter, og stengelhøyden når 90 cm.

krysantemum Gazelle

For å dyrke indiske krysantemum innendørs må de skape gunstige forhold for å få en selektiv høst av blomster. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot temperaturregimet og belysning, vanning og opprettelse av nødvendig fuktighetsnivå, riktig valg av jordens sammensetning og rettidig introduksjon av toppdressing, samt beskjæring av busken.

Temperaturkontroll og passende belysning

småblomstret indisk krysantemum

Indisk krysantemum tolererer ikke høye temperaturer. For at den skal blomstre så lenge som mulig, er det nødvendig å holde temperaturen på 10-15 grader Celsius. Om sommeren skal gryten plasseres på et mørkt sted som er godt ventilert, og om vinteren bør krysantemum oppbevares ved 5 grader Celsius..

Siden blomsten ikke reagerer godt på direkte sollys, vil østlige eller vestlige vinduer gi den et komfortabelt “levende”.

Men mangel på belysning vil ikke være til nytte for krysantemum – det vil ganske enkelt ikke blomstre, så den nordlige delen av huset er ikke egnet for å holde planter.

Vannfrekvens og nødvendig fuktighet

Krysantemum er veldig glad i vann, så det bør vannes hver tredje dag ettersom det øverste laget av jorden tørker ut. Hvis du hopper over neste vanning, begynner ublåste knopper, så vel som åpne blomster, å falme. Samtidig er det viktig å ikke overfylle planten slik at den ikke råtner. For vanning er det bedre å bruke mykt regnvann, og hvis dette ikke er mulig, forsvar deretter vannet fra springen et par dager.

For å opprettholde det høye fuktighetsnivået som krysantemum krever, sprayes det med jevne mellomrom med renset vann. For de samme formålene plasseres beholdere med vann ved siden av den..

Sprøyting av krysantemum gjøres best om morgenen, og til høsten bør den stoppes..

Jordkrav og gjødslingsanbefalinger

oransje krysantemum

Indiske krysantemum krever løs, næringsrik jord med nøytral surhet. I hagjorden (4 deler) for å plante en blomst, anbefales det å legge torv (4 deler), humus (1 del) og sand (1 del).

For riktig utvikling og frodig blomstring mates indiske krysantemum to ganger i måneden:

  • i perioden med voksende løvmasse – med nitrogengjødsel;
  • i den spirende perioden – dressinger, som inkluderer fosfor og kalium.

Beskjæring av krysantemum

rosa krysantemum

Den første beskjæringen gjøres for å danne en vakker busk – klem krysantemum to eller tre ganger (kutt av den øvre delen av skuddet). Dette stimulerer veksten av sideskudd. Det er verdt å vurdere at den siste klemingen utføres to uker før planten begynner å blomstre..

Den neste beskjæringen av busken utføres før krysantemum legges i et mørkt, kjølig og tørt rom for vinteroppbevaring. For å gjøre dette, kutt av alle skuddene og la 10 cm være igjen.

Som sine andre slektninger reproduserer den indiske krysantemum ved å så frø (ettårige planter), samt ved stiklinger eller dele busken (flerårige planter).

Video om hvordan du vokser storblomstrede krysantemum

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară