15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende krysantemum multiflora

På besøk til en venn så jeg en grense av runde, lave krysantembusk. Det ser veldig vakkert ut, jeg ville prøve å avle denne arten selv. Fortell meg hvordan du dyrker multiflora krysantemum, og er det noen nyanser?

Chrysanthemums multiflora tilhører Astrov -familien. Et karakteristisk trekk ved sorten er dens korte vekst og evnen til å danne uavhengig. Takket være dette trenger buskene ikke støtte og beskjæring. Utad har planten form av en ball dekket med blomster, og under blomstring er løvhetten nesten helt dekket med blomsterstand.

Typer multiflora

multiflora

Chrysanthemum -varianter er konvensjonelt delt inn i tre grupper, avhengig av blomstringens begynnelse:

  • tidlige varianter (august);
  • mellomstore varianter (september);
  • sene varianter (begynnelsen av oktober).

Maksimal høyde på busken under kunstig formasjon når 70 cm, og den laveste – ikke mer enn 30 cm.

Den eneste ulempen med multiflora er den lave vinterhardheten, og derfor dør flerårige varianter i de nordlige områdene ofte i kalde vintre, til tross for ekstra ly.

Planting og avl av krysantemum

krysantemum i blomsterbedet

Du kan dyrke multiflora krysantemum både i potter og utendørs. Planten for planting bør velges godt opplyst og ikke blåses gjennom av trekk. Krysantemum elsker løs jord, derfor må ekstra sand og organisk materiale tilsettes området med tung jord.

krysantemum i potter

Krysantemum formerer seg på flere måter.

Frø:

  • Såing i åpen mark. I begynnelsen av mai forbereder du hullene i en avstand på 30 cm fra hverandre, vann, legg på et par frø. Dryss med et lite lag jord og dekk området med folie til spiring. Etter at plantene spirer, la du en busk om gangen og plante resten. Blomstring kommer om 1,5 måneder etter spiring av frø.
  • Så frøplanter. I slutten av februar sår du frøene i en beholder, dekk med folie. Ventiler drivhuset med jevne mellomrom, og fukt jorden. Etter dannelsen av 2 ekte blader dykker plantene i separate potter.

Stiklinger. Hakkede stiklinger er forankret enten i vann med videre planting, eller umiddelbart plantet i bakken, bestående av en blanding av torv, perlit og sand.

Ved å dele livmorbusken. Grav opp en voksen busk og del den i deler, som hver skal ha sitt eget rotsystem. Trim toppene med beskjæringssaks, plant i hullene og vanne rikelig.

Grunnleggende regler for omsorg for multiflora

kuleformet krysantemum

Krysantemum av denne arten er imidlertid, som andre, veldig glad i fuktighet. På varm sommer bør vanning utføres daglig, og jorda rundt busken skal løsnes. I vekstsesongen er det nok å lage en toppdressing med en løsning av mullein eller fugleskitt, forutsatt at hullet ble befruktet før planting.

En gang hvert tredje år bør buskene transplanteres til et nytt sted slik at sorten ikke degenererer og mister formen.

Multiflora trenger ikke ytterligere beskjæring, først etter slutten av blomstringen blir skuddene avskåret og etterlater 20 cm, og busken er mulket. Krysantemum som vokser i det åpne feltet for vinteren, blir drysset og drysset med løvverk eller spon, og potter blir ført inn i rommet.

Funksjoner av voksende krysantemum multiflora – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară