15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Er det nødvendig å dekke weigela for vinteren, eller hvordan du kan bevare den blomstrende busken i mange år

Fortell meg, er det nødvendig å dekke weigela for vinteren? Jeg kjøpte en veldig ung busk om våren, plantet den i hagen i et bortgjemt hjørne. Det er ingen trekk der, solen skinner det meste av dagen, og det blåser ikke ut om vinteren. Vil planten kunne overvintre uten ly, og hvis ikke, hvordan beskytte den mot frost?

trenger jeg å dekke weigela for vinteren Hele sommeren gleder weigela gartnere ikke bare med vakkert løvverk og rødlige kvister, men også med rikelig blomstring. Med høstens ankomst har mange et spørsmål om det er nødvendig å dekke weigela for vinteren. Det er en ting hvis busken er ung og det ikke er problematisk å bygge et forsvar for den. Men hva skal jeg gjøre med modne, spredte busker? For en slik skala vil det allerede være nødvendig å bygge hele strukturer, men er det virkelig nødvendig? La oss finne ut av det.

Må jeg dekke weigela for vinteren

weigela om høsten Faktisk vokser planten hvert år og utvikler motstand mot ugunstige forhold. Dette inkluderer motstand mot alvorlig frost. Men bare modne lignifiserte skudd har slike egenskaper. Unge kvister er fremdeles skjøre, med en tynn grønn bark – de vil ikke tåle den kalde vinteren.

Det anbefales å dekke busker opp til 5 år for vinteren, og i den første overvintringen av frøplanten er det ganske enkelt nødvendig. Planter er også utsatt for ly etter transplantasjon. Før vinteren har de fortsatt ikke tid til å bli sterke nok.

I tillegg er det verdt å vurdere det faktum at weigela generelt ikke har veldig kraftige grener. Selv om frost ikke skader dem, men alvorlighetsgraden av snødekket, kan det hende at skuddene ikke tåler og går i stykker. I den sentrale og nordlige stripen er det nødvendig å dekke busker ikke bare for beskyttelse mot frost, men også mot snø.

Men weigela kan overleve varme sørlige vintre med lite nedbør uten ly. Det vil være nok bare å mulke buskene godt og dekke stammen med jord i form av en haug.

Hvordan dekke en busk

Hver dyrker har sine egne måter å forberede weigela på for vintering. Oftest brukes to metoder, avhengig av plantens alder og høyde, så vel som det voksende klimaet:

  1. Ramme. Det er praktisk å gjemme ikke veldig høye busker helt, etter å ha bygget et slags hus for dem. For å gjøre dette, legg buer over planten og strekk en film over dem, og enda bedre – lutrasil. Dryss filmens ender med jord. På nordlige breddegrader er det fortsatt lagt grangrener oppå rammen.ramme for weigela
  2. Bøye skudd. Denne metoden er egnet for store, modne busker. For ikke å bygge hele drivhus, er det mer tilrådelig å forsiktig bøye grenene med en bue, pakke dem inn i burlap og feste dem med stifter. Tidligere, under busken, er jorda mulket med grangrener – så skuddene ikke vil ligge på bakken. Weigela lagt “på siden” er dekket med takmateriale – nå blir det lettere å gjøre dette.bøyning av grener

Uansett hvilken metode som brukes, bør du begynne å skjerme weigelaen ikke tidligere enn den første frosten kommer. Ellers kan grenene bli kvitt. I tillegg bør dette gjøres i tørt vær. Skudd og jord bør ikke være våte.

Nærmere våren må du overvåke været og fjerne lyet i tide, så snart de alvorlige frostene passerer. Solen begynner allerede ikke bare å skinne, men også å varme. Den dekkede weigela vil sikkert ikke motstå sopp og forfall hvis du ikke frigjør den.

Hvordan bygge en ramme for ly av weigels for vinteren – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară