15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ixia paniculata – planting og omsorg for en varmekjær skjønnhet

Fortell oss hvordan Ixia paniculata ser ut, har det vanskelig å plante og ta vare på den? Jeg bestilte pærer i barnehagen, de lovet å ta dem med i september. Vil det være mulig å plante dem umiddelbart, eller er det bedre å vente til våren? Er halvskygge egnet for henne eller trenger hun mye lys?

ixia får panikk av planting og omsorg Hvis du foretrekker den diskrete skjønnheten til enklere planter fremfor elegante aristokratiske roser, la Ixia paniculata bosette seg i hagen din, plante og ta vare på det som ikke er vanskelig. Rett sted og litt oppmerksomhet – det er alt en flerårig ixia trenger. Mest av alt er de som bor i den sørlige stripen heldige, fordi kulturen trenger varme. I regioner med et kjøligere klima må dyrkeren tinke litt med løkene, siden de ikke vil overleve vinteren i hagen. Til gjengjeld vil Ixia årlig glede seg over sin grasiøse blomstring og formere seg.

Ixia paniculata, planting og omsorg for planten

Ixia bush Tidlig på våren ser buskene vanligvis og lite synlige ut. Tynne skudd med smale lineære blader ordnet i to rader spirer fra knoppene. Buskens høyde overstiger ikke 60 cm, og det er absolutt smuler på opptil 30 cm i høyden. Men på slutten av våren slipper de blomsterstilker, som hver åpner opptil 10 blomster. Når det gjelder en skjør plantetype, er blomstene store nok, opptil 5 cm i diameter. Og de 6 kronbladene er vidt åpne, regelmessige i form og lukter godt. Midten av blomsten er alltid mørkere enn hovedfargen, som kan være annerledes.

Interessant nok påvirker den tropiske naturen til Ixia også blomstringen. Knoppene åpnes bare i solfylt vær, og bretter kronbladene om natten. Lukkede blomster forblir også når det er overskyet..

Hvordan og når du skal plante

Ixia får panikk til å plante pærerRotsystemet til ixia presenteres i form av knoller. De må plantes umiddelbart i åpen mark på et permanent sted, godt opplyst og uten trekk. Siden løkene dør allerede ved 1 ° frost, anbefales det å plante om våren. Men på “helt” sørlige steder, hvor temperaturen om vinteren ikke faller under 0, er høstplanting også mulig..

Oversvømmede områder er absolutt uegnet for Ixia. Som alle løkvekster vil planten ganske enkelt råtne av overflødig fuktighet..

Ixia er ikke spesielt krevende for jorda, men det utvikler seg bedre på fruktbar humusjord. Det er ikke nødvendig å begrave løkene sterkt, 5 cm er nok (vinterplantingen skal være dobbelt så dyp). For gruppeplanting må det være en avstand på minst 10 cm mellom hver ixia.

Hvordan ta vare på ixia paniculata

ixia i blomsterbedetHvis du har plantet “blandede” løker, vær forberedt på at ikke alle vil blomstre denne sesongen. Bare de største er i stand til å danne en peduncle. De små (barna) blir sterkere utover sommeren, og blomstrer neste sesong..

Generelt regnes Ixia som litt av en lunefull blomst, men bare for regioner med et temperert klima.. Omsorg for det er ikke spesielt grundig, men det har sine egne egenskaper (med tanke på vekststedet):

  1. Gitt den fuktglade naturen, må du vanne buskene, spesielt hvis det er lite regn om våren..
  2. Fjern ugresset i tide, slik at de ikke drukner blomster.
  3. Fôr minst to ganger. I begynnelsen av veksten, tilsett organisk materiale, og når knoppene begynner å sette seg, legg til et mineralkompleks.
  4. Om høsten, når bladene tørker opp, graver du løkene og desinfiserer i en løsning av kaliumpermanganat. De må lagres i et relativt varmt (ca. 10 ° C) rom til våren..

Av fordelene med ixia er det verdt å markere det faktum at det sjelden blir syk. Den årlige endringen av landingsstedet vil bare øke motstanden mot sykdom. Blomsten formerer seg hovedsakelig av løker, både hele og ved deres deling.

Growing ixia – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară