15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan ta vare på Weigela Rosea – en nydelig blomstrende flerårig

Fortell oss hvordan du skal ta vare på Weigela Rosea. I går bestilte jeg frøplanter i en nettbutikk, vi har ikke denne typen, men jeg har drømt om det lenge. Dette er generelt min første weigela, så jeg er fortsatt nybegynner i å dyrke en avling. Hvor er det bedre å plante det og hvor ofte skal vannet busken? Og lurer fortsatt på om det er nødvendig å ly for vinteren. Vi bor i den sentrale sonen, om vinteren er det vanligvis ikke veldig kaldt, men det er en uke – den andre er ganske kald.

hvordan ta vare på weigela rosea På grunn av sin frodige blomstring, store blomsterstand og økt frostbestandighet, er weigela Rosea en av de mest populære buskene. Selv en amatør kan vokse den, for det er ikke noe vanskelig å ta vare på Weigela Rosea, det er det. Det viktigste er å finne et koselig og lyst sted for henne på stedet. En busk som vokser under slike forhold vil glede seg ikke bare med rikelig blomstring. Selv uten knopper ser planten spektakulær ut, fordi bladene har en tendens til å skifte farge på forskjellige tider av året. Hva er denne sorten og hvordan vokser den?

Varietal funksjoner

weigela rosea Weigela Rosea er en hybrid variant hvis foreldre er koreanske og blomstrende Weigela. Dette er en ganske stor busk opp til 2 cm høy og med nesten samme krondiameter. Dens grasiøse hengende skudd er dekket med små lysegrønne elliptiske blader. Det er bemerkelsesverdig at de til høsten blir gule og lilla..

Busken blomstrer på forsommeren og løser opp store blomster – bjeller, samlet i små blomsterstander (opptil 4 stk.). De er myke rosa, med knapt synlig hvithet og lukter godt.

Fordelene med en hybrid er ikke bare større blomster og broket løvverk. Rosea har også økt frostbestandighet og vintre bedre enn mange andre flerårige varianter..

Hvordan ta vare på Weigela Rosea

ung hybridSelv om det antas at sorten ikke er spesielt kresen når det gjelder belysning, er det bedre å plante den i solen. Dette vil bidra til å opprettholde blomstens prakt og store størrelse. Weigela foretrekker næringsrik og fuktig jord, med en surhet på omtrent 6 pH..

Omsorg for løvfellende stauder består av enkle prosedyrer:

  1. Regelmessig, men moderat vanning, spesielt i varme somre.
  2. Skånsom løsning av stammesirkelen etter vanning. For ikke å utføre det hele tiden og for å forsinke fordampningen av fuktighet, er det tilrådelig å klippe busken med sagflis.
  3. Periodisk beskjæring (annethvert år) etter blomstring.
  4. Topp dressing tidlig på våren med et mineralkompleks og i begynnelsen av sommeren – med kalium – fosforpreparater.

Weigela Rosea trenger ikke nøye ly, fordi hun vintrer godt. I den sørlige stripen trenger ingenting å gjøres i det hele tatt, og på de sentrale breddegrader er det godt nok til å dekke busken med grangrener.

Weigela i hagen, planting og omsorg – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară