15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke kjølt krysantemum fra frø?

Jeg elsker krysantemum veldig godt, på min dacha er det flerårige krysantemum i forskjellige farger. Og så delte en nabo med meg frøene til en kjølt krysantemum og sa at hun var ett år gammel. Fortell meg hvordan kjølt krysantemum vokser fra frø?

Chrysanthemum kjølt (tricolor chrysanthemum) er en årlig art. Utad er busken mer som en kamille, bare veldig stor og mer fargerik. Denne sorten tiltrekker seg oppmerksomhet ikke bare av de uvanlige blomsterstandene, som har minst tre blomster, men også av blomstringens varighet – fra sommeren – til selve frosten.

krysantemum kjølt

Praktisk, som enhver årlig, kjølt krysantemum, vokser fra frø. Det er to måter å vokse på:

  • så frø direkte i åpen mark;
  • så frø til frøplanter.

Så frø i hagen

så frø i bakken

Siden krysantemum er motstandsdyktig mot frost, kan du så frø i åpen mark før vinteren eller i april måned..

For å så frø i et blomsterbed, lag hull og hell dem med varmt vann.

Så frøene ikke tykt – 2-3 stykker per hull.

Avstanden mellom hullene er ikke mindre enn 20 cm. Det samme innrykket kan gjøres i gangene. Strø deretter frøene med jord, uten å tråkke, og dekk til med en film slik at fuktigheten ikke fordamper.

krysantemumfrø

Så snart de første skuddene klekkes, må filmen fjernes og jorden løsnes i hullene (for å gi fri luft tilgang til skuddene). 10 dager etter fremveksten av krysantemskudd kan de mates med en svak løsning av gjødsel “Ideal”.

Når plantene har 4 sanne blader, og de vokser opp til omtrent 10 cm, må du la en, den mest utviklede, spire i hullet. Resten fjernes forsiktig og transplanteres..

Krysantemum kjølt, vokst gjennom direkte såing av frø i åpen jord, vil kaste ut de første blomsterstandene i juli.

krysantemum daisy

Såing av krysantemumfrø til frøplanter

For å bringe blomstringen av en årlig krysantemum nærmere, dyrkes den gjennom frøplanter. For å gjøre dette, helt i begynnelsen av våren, sås frø i en vanlig beholder. Jorda for frøplanter kan kjøpes i spesialbutikker eller tilberedes uavhengig: bland torv, humus og drivhusjord i like store mengder, sikt og kalsin. Ekspandert leire kan helles på bunnen av beholderen som drenering.

Frø er ganske enkelt spredt over overflaten uten å dype dem, og dryss på toppen med et lag jord på en halv centimeter.

Spray med en sprayflaske og dekk med folie for å skape en drivhuseffekt. Med jevne mellomrom må beholderen ventileres og jorda fuktes..

krysantemum frøplanter

Hvis beholderen holdes ved en konstant temperatur på omtrent 25 grader Celsius, vil frøene spire om 2 uker, hvoretter filmen kan fjernes. Men dette bør ikke gjøres umiddelbart, men herde plantene gradvis og løft filmen. Så snart 4 virkelige blader vokser, dykker du plantene i separate potter. Det er bedre å kaste ut svake spirer umiddelbart..

tricolor krysantemum

Transplant de voksne plantene til et blomsterbed i slutten av mai, la det være minst 30 cm mellom buskene, siden den kjølte krysantemum til slutt vil vokse til en frodig busk. Chrysanthemum vokst gjennom frøplanter vil glede seg over blomstring allerede i begynnelsen av sommeren.

Video om hvordan man dyrker krysantemum fra frø

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară