15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva skal jeg gjøre med en krysantem i potten når den blekner?

På våren kjøpte jeg en vakker sfærisk krysantemum i en gryte, nå har den bleknet. Fortell meg hva du skal gjøre for å få busken til å blomstre igjen?

Nylig har metoden for dyrking av krysantemum i potter hjemme blitt mer og mer populær. Planten tiltrekker seg oppmerksomhet ikke bare på grunn av sin mangfold av buskform og blomsterfarge, men også ved at den avgir spesielle stoffer som renser luften. I denne forbindelse vil jeg forlenge plantens levetid slik at den gleder seg med sin bitre aroma og nydelige utseende i mer enn en sesong.

khrizantema-v-gorshke

Sommeren er i hagen

Sommerboere og eiere av private hus er mer heldige i denne saken. Som du vet, er det i nærheten av hvert hus en hage eller et blomsterbed – de vil tjene som et slags sykehus for krysantemum. Etter at krysantemum i potten har falmet, må den bare plantes ute under åpen himmel..

Utover sommeren vil busken fornyes i luften og i det åpne feltet, og om høsten blir den igjen transplantert i en gryte og plassert på vinduskarmen, hvor den vil blomstre igjen.

khrizantemy-v-sadu

Krysantemum – hvile

Hvis det ikke er mulig å plante en krysantemum på gaten, er den utstyrt med en sovende periode for vinteren. Etter at planten har falt den siste blomsten, blir de gamle grenene avskåret, og etterlater bare unge skudd som ikke er mer enn 10 cm høye.

Deretter tas potten med krysantemum ut for overvintring i et kjølig og ubelyst rom med en omtrentlig temperatur på omtrent 3 grader Celsius. Et slikt sted kan være en kjeller i et privat hus eller en innglasset balkong i en leilighet..

En sovende periode er nødvendig for en blomst, slik at den ikke legger all sin styrke i veksten, men akkumulerer dem for gjenblomstring.

I løpet av denne tiden blir krysantemum ikke befruktet, men vannes først etter at det øverste laget av jorda har tørket.

Anlegget vil begynne å gjenopplive i april. Når unge skudd dukker opp, transplanterer du krysantemum i en ny jord med svak surhet. Men skuddene som er igjen for vinteren, om ønskelig, kan skilles og rotes som en egen busk. I vekstperioden blir de befruktet en gang i uken..

khrizantema-v-aprele

For sommeren, legg potten med krysantemum i et godt ventilert rom eller på en åpen balkong.

Ideelle forhold for å holde krysantemum

Den ideelle temperaturen for normal utvikling av krysantemum er ikke mer enn 18 grader Celsius. Hvis blomsterpotten oppbevares i et rom med høyere temperatur, kan dette føre til følgende:

  • guling av bladene;
  • fallende knopper;
  • kortere blomstringstid;
  • utseendet på bladlus;
  • unge plantes død.

Siden krysantemum tilhører fuktighetselskende blomster, er det nødvendig å vanne det i tide, slik at jorden ikke tørker helt ut. Men sørg samtidig for at planten ikke råtner fra stillestående vann.

For rikelig blomstring, plasser krysantemumpotten på et solfylt sted, men unngå direkte sollys. Optimal dagslys for krysantemum – ikke mer enn 8 timer.

Video om riktig stell av en krysantemum i en gryte

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară