15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi vokser berusende dop i landet: plantemetoder, nyanser av omsorg og fotosorter

En nabo ga en kjegle med dop, jeg vil plante den under vinduet om våren. Fortell oss i et nøtteskall om Datura -blomster og særegenhetene ved å plante og ta vare på dem (med et bilde, hvis mulig). Trenger jeg å dyrke frøplanter og hvor planten vil like den best – i solen eller i delvis skygge?

dopbuske I noen land vokser de spredende Datura -buskene fritt i naturen og regnes til og med som ugress, men deres unike blomstring fortjener en annen skjebne. I vårt område er dopblomster, med bilder, planting og omsorg som vi skal bli bedre kjent med i dag, mye brukt til å dekorere stedet. De ser bra ut i en enkelt beplantning og er flotte i gruppesammensetninger, og store, men delikate blomsterstander fokuserer umiddelbart på seg selv. Men la oss snakke om alt i orden..

I vitenskapelig litteratur kalles kultur datura.

Beskrivelse av kulturdopfrø

Datura gress – dette kalles også ofte denne urten, men den har ingenting til felles med gress: en blomst vokser til en kraftig busk eller, mer riktig, en busk opp til 1,5 m høy, mens kronediameteren ofte overstiger den. Det er sant at de blåaktige skuddene ikke er dekket med bark, som i vanlige buskete avlinger, men forblir like saftige, men veldig holdbare. Rotsystemet til planten er også veldig kraftig, og ikke alle kan trekke ut en voksen busk for hånd. Datura-blader, malt i en grågrønn farge, i ung alder er nesten de samme som på eggplanter, men over tid øker bladplaten sterkt i størrelse.

Midt på sommeren begynner enorme klokker å blomstre på buskene. De blomstrer om natten og lever bare til morgenen, men overfloden av knopper lar deg beundre dem til midten av høsten. Blomstringene gir en søt, sukkeraktig aroma, og fargen avhenger av sorten. Oftest kan du finne to typer dop:

  • vanlig med hvit farge;vanlig dop
  • Indisk med lilla klokker.dop indisk

På slutten av blomstringen er frøkapsler bundet, lik kastanjer med sine mange pigger og avrundet form, men inne har de mange seksjoner med små frø..

Alle deler av Datura er giftige: ved svelging kan de forårsake hallusinasjoner og til og med psykiske forstyrrelser..

Hvordan plante?frøplante datura

Datura er i sin natur en flerårig plante, men den overlever ikke vintrene våre på det åpne feltet, derfor vokser den som en årlig hage. Datura -planting kan gjøres på to måter:

  1. Såing direkte i bakken i begynnelsen av mai, mens det ikke er nødvendig å dype frøene dypt – da spirer de ikke godt.
  2. Så frø til frøplanter i slutten av mars. Frøplanter transplanteres til hagen i slutten av mai, og etterlater en avstand mellom dem på opptil 1 m.

Frø må først fylles med varmt vann og flytende hule prøver kastes.

Hvordan bry seg?

Datura er ganske i stand til å vokse uten menneskelig inngrep, men noen omsorgstiltak forstyrrer fortsatt ikke blomstring rikelig og lengre. Disse inkluderer:

  • vanlig vanning, spesielt på tørre somre;
  • mineral dressing om våren og sommeren.

Noen gartnere graver opp en busk for vinteren, planter den i en gryte og tar den med innendørs. I dette tilfellet må du kutte skuddene om høsten og danne kronen.

Video om såing av frø for dyrking av dopfrøplanter

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară