15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi dyrker gul krysantemum i blomsterbedene på sommerhuset

Jeg elsker krysantemum veldig, i blomsterhagen min vokser mange varianter av den i forskjellige farger. Men min favoritt er den gule krysantemum. Fortell meg om det er noen trekk ved omsorg for gule krysantemum?

Krysantemum tilhører Asteraceae -familien og er både årlige og flerårige. De er også delt inn i krysantemum dyrket i det åpne feltet og hjemme..

Det antas at gule krysantemum tiltrekker lykke og symboliserer overflod og perfeksjon. De mest populære tidlige variantene av denne fargen på krysantemum er Golden Fleece (den vokser over en meter i høyden) og Orange (en kompakt busk som ikke er mer enn 60 cm høy). De begynner å blomstre tilbake i august..

khrizantema-apelsin

Blant de sene sortene er det verdt å merke seg Rivardi krysantemum, som har uvanlig vakre store blomster opp til 20 cm i diameter. Den blomstrer i slutten av oktober.

khrizantema-rivardi

Gul krysantemumpleie

Pleie av krysantemum varierer ikke avhengig av blomstens variasjon og farge. Det er nok å følge de generelle anbefalingene:

  1. Belysning. Hvis du dyrker en blomst innendørs, bør du velge et kjølig, godt ventilert sted for den. Det er umulig å sette en plante på en solrik vinduskarme, siden den vil blomstre dårlig og raskt vil falme. Men mangel på belysning vil påvirke krysantemumet negativt – det blomstrer kanskje ikke i det hele tatt. Så du må velge det beste alternativet med diffust lys..
  2. Temperaturregime. Krysantemum tåler kjølig godt og blomstrer til frost. Derfor anbefales det for sommeren å ta grytene utenfor og sette dem på et mørkt sted på stedet. Den optimale temperaturen for dyrking av krysantemum innendørs er ikke mer enn 15 ° C.
  3. Vanningsfunksjoner. For at krysantemumet skal glede seg med blomstringen til sen høst, må du vanne den med avgjort vann (helst regnvann) 2-3 ganger i uken, slik at matjorden ikke tørker ut, ellers forsvinner planten. I sommersesongen, spray bladene i tillegg 2 ganger om dagen. Når du oppbevarer en krukke med en blomst innendørs om vinteren, trenger planten ofte ikke å bli vannet, det er nok å fukte jorden litt fra tid til annen.
  1. Gjødsel. I vekst- og blomstringsperioden bør krysantemum mates en gang i uken med kompleks gjødsel.

Hvordan transplantere krysantemum?

Etter at krysantemum har falmet, blir busken avskåret nær bakken og plassert på et kjølig sted (kjeller, pantry) med en temperatur på ikke mer enn 5 ° C. Du kan transplantere en blomst tidlig på våren. For jord, bland torv, torv og humus i forholdet 1: 1, tilsett litt sand og gjødsel. Eller fugleskitt. Det er viktig å lage et dreneringslag. To uker etter transplantasjonen mates krysantemum. Du kan ta ut potten med planten utenfor etter at frosten stopper.

Hvis krysantemum vokser med en langstrakt skudd, er det nødvendig å kutte av toppen slik at blomsten begynner å buske.

khrizantema-zolotoe-runo

Avlsmetoder for krysantemum

Krysantemum formerer seg på to måter:

  • frø;
  • stiklinger.

Slik at busken begynner å blomstre tidlig, blir frøene sådd i en beholder i begynnelsen av mars. De voksne plantene dykkes deretter i separate potter.

Blant blomsteroppdrettere er podningsmetoden mer populær: Velg et velutviklet skudd for dette, og klipp det av under bladet. Roter deretter stilken i en beholder med liten diameter (opptil 10 cm) med forberedt jord eller ren sand. Dekk med folie på toppen for å skape drivhusforhold. Transplanter rotte og vokste unge krysantemum i en dypere beholder hver for seg, eller i en lang beholder på rad, slik at det ble like stor avstand mellom buskene.

For mer informasjon om hvordan du dyrker krysantemum hjemme, se videoen

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară