15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å plante krysantemum fra en gryte til åpen bakke

Jeg bestemte meg for å dyrke krysantemum av frø i år. Jeg har allerede en voksen busk – om høsten transplanterte jeg den i en kjele for overvintring i kjelleren. Fortell meg når det er best å plante en krysantemum fra en gryte i det åpne bakken?

Krysantemum finnes i nesten alle blomsterbed. De fortjener kjærlighet fra blomsteroppdrettere på grunn av rikelig og lang blomstring, samt upretensiøs omsorg..

Den ferdige planten kan kjøpes i en blomsterbutikk, eller du kan dyrke den selv ved frøplante eller ved å kutte skudd tatt fra naboer. Med riktig pleie vil unge frøplanter eller stiklinger som er rotfestet i potter til slutt utvikle seg til fullverdige busker. Og så kommer et av hovedmomentene – å plante en krysantemum fra en gryte til det åpne bakken.

For at krysantemum raskt skal slå rot og glede seg over blomstringen allerede i det første året, bør du ta hensyn til noen punkter knyttet til transplantasjonen:

  • velg riktig tid og sted;
  • forberede jorda;
  • ta vare på busken regelmessig;
  • utføre periodisk fôring.

Tid og sted for planting av krysantemum

sted for krysantemum

Både unge krysantemum og busker som er gravd opp og plantet i en gryte for overvintring innendørs, bør plantes i åpen bakke ikke tidligere enn jorden varmes opp. Den optimale temperaturen på jordlaget til en dybde på 20 cm er 14 grader Celsius. Avhengig av værforholdene, er estimert avstigningstid i slutten av mai.

Krysantemum må plantes etter at nattfrosten er over. Det er bedre å gjøre det om morgenen eller i overskyet vær..

For frodig blomstring og dannelse av store blomsterstander krever krysantemum god belysning, så du bør unngå skyggefulle steder. I tillegg må stedet beskyttes mot vind og trekk. Det anbefales heller ikke å plante en plante i lavlandet, hvor fuktighet akkumuleres – dette fører til forfall av rotsystemet og ytterligere død.

Valg og forberedelse av jord

plante krysantemum

Krysantemum vokser best på løs, fruktbar jord med nøytral surhet..

Leire eller sandjord bør gjødsles med organisk materiale (humus).

I det valgte området lager du hull med en avstand på 50 cm fra hverandre for store varianter og 30 cm for andre arter. Dybden på plantegropen avhenger av størrelsen på krysantemumrotsystemet (røttene skal være frie), men det er ikke nødvendig å dype for mye, siden plantens røtter ikke utvikler seg dypere. Hell litt sand i hvert hull og hell det over.

Omsorg for plantet krysantemum og fôring

krysantemum busk

Ytterligere plantepleie inkluderer:

  • vanlig vanning direkte under roten med avgjort vann;
  • løsne jorden etter vanning;
  • fjerning av ugress.

For å danne en vakker busk, klemmer unge frøplanter.

For å gjødsle plantede krysantemum brukes organisk materiale og komplekse preparater. For å forlenge blomstringen brukes fosforgjødsling. På bare en sesong er det nok å lage tre dressinger..

Vårtransplantasjon av krysantemum med reproduksjon – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară