15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Japansk Aucuba Care Basics

Fortell meg hvordan du skal ta vare på en japansk aucuba hjemme? Den ble presentert for meg som en kompakt busk, men etter et år strakte den seg kjempebra. Kanskje hun mangler lys?

aucuba japansk Japansk aukuba brukes ofte ikke bare til kontrastlokaler, men også i private hus og leiligheter. Planten oppnådde en slik popularitet på grunn av sin spektakulære dekorative effekt: den frodige busken er alle dekket med saftig grønt stort løvverk, malt med gylne flekker som er karakteristiske for denne arten.

Under naturlige forhold vokser den japanske aukuba opp til 4 m i høyden, men som en pottekultur overstiger sjelden 2 m.

Omsorg for japansk aucuba hjemme krever ingen spesielle begivenheter, fordi planten generelt ikke er lunefull. Det er nok å skape habitatforhold for ham så nært som mulig av det naturlige miljøet på scenen for den første landingen, og aucubaen vil glede seg over sin skjønnhet i veldig lang tid..

Så, hva elsker denne japanske skjønnheten og hva er hun redd for??

Jord for aucubaung aucuba

Landet for å plante en busk skal være løst og la vann og luft passere godt. Det er enkelt å lage det selv, blande lauv- og torvjord i like store mengder og tilsette halvparten av sanden til dem..

Et dreneringslag må legges i bunnen av potten slik at rotsystemet til blomsten ikke råtner..

Komfortabel temperatur og fuktighet

Aucuba liker ikke høy temperatur og de skarpe svingningene. Optimale temperaturverdier for det:

  • om sommeren – 20 grader;
  • om vinteren – opptil 14 grader Celsius.

Et fall i temperaturen under 5 grader Celsius om vinteren er ødeleggende for aucuba.

Om sommeren føles aucubaen god på gaten og kan enkelt gjøre med en vanning, men i oppvarmingsperioden liker hun ikke tørr leilighetsluft, så det er nødvendig å spraye bladene med jevne mellomrom.

Trenger aucuba sterkt lys?aucuba på vinduet

Til tross for den varierte fargen på bladplatene, er de følsomme for sterkt lys, så sørlige vinduer bør unngås. Men diffust lys er akkurat det blomsten trenger, og selv på det nordlige vinduet kan planten godt utvikle seg.

Hvordan vanne og hva du skal mate?

Den japanske aucubaen elsker fuktighet og trenger rikelig vanning i løpet av vår-sommerperioden, men bare etter at det øverste jordlaget i potten har tørket. Om vinteren bør intensiteten av vanning reduseres, spesielt med en kjølig overvintring av blomsten.

For fôring en gang i uken kan du bruke både organisk materiale og ferdige komplekse preparater, og bytte dem.

Reproduksjon av japansk aucuba – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară