15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

To måter å plante morning glory søte poteter og det grunnleggende om blomsterpleie

Da jeg kjøpte frø, kom jeg over en pakke med morning glory søtpotet med vakre lilla blader. Fortell meg hvordan du kan plante en søtpotet Ipomoea og ta vare på blomsten. Er det mulig å så frø umiddelbart på et blomsterbed, eller trenger du å vokse frøplanter først?

morning glory søtpotet Ipomoea søtpotet kan med rette kalles en universell plante. De vakre bladene i form av et hjerte eller spredte kniver har en rekke farger, og krøllete skudd vokser til et frodig vintre opp til 5 m langt og fletter alt rundt. Morning glory -blomstene er ikke mindre imponerende, når midt på sommeren blomstrer blå, blå, lilla eller lilla knopper i form av trakter blant løvet. I tillegg til at det har et dekorativt utseende, har blomsten imidlertid også kulinarisk verdi – de fleste varianter er spiselige og i mange land spises knoller, blader og skudd.morning glory i en gryte

I stort sett i vårt hjemland dyrkes blomsten oftest for dekorative formål, både som hage og innendørs plante. Å plante og ta vare på søtpoteten Ipomoea er ikke en plagsom virksomhet, fordi den heller ikke er lunefull og vokser godt med minimal omsorg.

Plantemetoder

Frøformering er en av de rimeligste metodene for dyrking av søtpotet morning glory. Frø kan alltid finnes i butikken, mens stiklinger fremdeles må leter etter. Det er to måter å så frø på:

  1. Direkte i det åpne bakken. Dette bør gjøres ikke tidligere enn andre halvdel av mai, siden morning glory er veldig termofil og tidlige skudd kan dø av tilbakevendende frost. Avlinger skal være sjeldne, det er lurt å legge ut frøene med en gang i hullene i flere stykker, om nødvendig blir plantene tynnet ytterligere.morgenherlighet i hagen
  2. For frøplanter. Avhengig av den spesifikke regionen, kan du begynne å så frø i slutten av mars og i april, gitt at plantene vokser veldig raskt. Plasser frøene i separate beholdere med en gang, siden morgenens herlighet ikke tåler hyppig transplantasjon. Du kan flytte frøplanter til et blomsterbed i begynnelsen av sommeren, når været er varmt. Det bør være en avstand på 20-30 cm mellom buskene.Ipomoea frøplanter søtpotet

Ipomoea har en ganske høy spiringshastighet, men for å fremskynde spiring av spirer må frøene dynkes en dag før såing..

Hvordan bry seg?morgenherlighet i blomst

Morning glory søtpotet vil ikke gi spesielle problemer til blomsteroppdrettere. Omsorg for henne er enkelt og består av følgende prosedyrer:

  1. Rikelig vanning først (i omtrent en måned), og deretter moderat. Morning glory begynner å verke i konstant fuktig jord.
  2. Introduksjon av ammoniumnitrat i perioden med aktiv vekst, kompleks gjødsling (uten nitrogen) i spirende fase og kaliumgjødsling – på slutten av sommeren, når knollene modnes.
  3. Montering av støtte for krøllete vipper.
  4. Periodisk beskjæring av svake og syke grener. Garden morning glory, som overvintrer i bakken, må trimmes før vinteren og igjen om våren.

I regioner med kalde vintre graves morgenherrensbusker som vokser på et blomsterbed om vinteren, har tidligere kuttet av den overjordiske delen og ført inn i rommet, eller de vokser som en årlig blomst og sår frø årlig.

Video om å vokse morning glory søtpotet

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară