15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan ta vare på bambus i vann og jord

Fortell oss hvordan du skal ta vare på bambus? Mannen min tok med meg en fin busk fra en forretningsreise. Jeg er redd jeg kan ødelegge ham av uvitenhet. Hvor er det beste stedet å sette potten, og hvor ofte bør du vanne planten? Hørte at bambus er veldig glad i vann.

hvordan ta vare på bambus Innendørs bambus er en ekte eksotisk. Det er i motsetning til de fleste blomster som finnes på vinduskarmer. Spesielt hvis du lager en sammensetning av tykke elastiske skudd, noe som gir planten en interessant form. Å dyrke det er ikke vanskelig. Det viktigste er å skape forhold så nært som mulig for det naturlige vekstmiljøet. Og for at busken skal forbli eviggrønn, er det viktig å vite hvordan man skal ta vare på bambus..

Hjemmelaget bambus er bedre kjent som Dracaena Sander. Dette er navnet på denne typen dracaena for sin ytre likhet..

Velge et sted for innendørs bambus

bambus på vinduet Vest- eller østvinduer er ideelle for bambus. Han foretrekker lys, men diffust belysning. Hvis du legger den i den nordlige delen av huset, begynner busken å miste løvverk, og veksten vil avta..

Om vinteren fortsetter anlegget å utvikle seg og trenger fortsatt sol. Fra sen høst til midten av våren må du i tillegg belyse busken. Ellers vil skuddene strekke seg ut og bli tynne, og de nedre bladene faller av..

Elsker bambus og varme, hele året. Den tåler sommervarme uten problemer hvis det er nok fuktighet. Men det er umulig å la temperaturen synke under 13 ° C..

Det er også en god idé å sette en bolle med vann ved siden av bambusen – det vil øke fuktigheten i luften. Men det er bedre å nekte å spraye løvet – stilkene kan råtne. Det er bedre å tørke de grønne platene regelmessig med en fuktig svamp.

Hvordan ta vare på bambus avhengig av hvordan den vokser

Lyse vakre stilker med smale blader kan dyrkes:

  • i en gryte med lett jord;
  • i en vas med vann.

Ytterligere omsorg for det avhenger av hvor bambusen vokser..

Omsorg for bambus i en gryte med jord

bambus i en gryteValget av en potte avhenger av størrelsen på selve planten. Uansett bør det være en dyp, men bred blomsterpotte. Rotsystemet til dracaena er kraftig, med et stort antall røtter som strekker seg dypt inn i karet. Spesiell jord kan kjøpes, merket “For dracaena”. Et allsidig underlag vil også fungere.

Det må være drenering i bunnen av potten for å unngå rotrot.

Vanning av dracaena som vokser i bakken er ofte nødvendig, spesielt om sommeren. Jorden må ikke tørke helt – bladene faller umiddelbart. Men om vinteren, spesielt hvis rommet er kjølig, bør vanning være mer sjelden.

Fra vår til høst trenger bambus ekstra fôring. Det er bedre å bruke flytende mineralkomplekser til disse formålene (for dracaena eller gressplen). Det er nok å legge dem til under vanning annenhver til tredje måned..

Omsorg for bambus i vannet

bambus i vannHvis du ofte forlater hjemmet og forlater de grønne kjæledyrene dine, er det best å dyrke bambus i vann. I dette tilfellet vil han selv kontrollere “drikking”. Så du trenger ikke å bekymre deg for at busken tørker opp..

For “vann” bambus må du plukke opp en bred vase, ikke veldig dyp. Hell et tykt lag med småstein på bunnen og dekk til med vann. Det er bedre å plante flere planter, så de vil stå bedre og se mer dekorative ut. For stabilitet kan du knytte dem med et bånd.

Vann må bare brukes tint.

En gang i uken bør vannet i vasen byttes til ferskvann slik at sopp ikke utvikler seg. For profylakse plasseres en aktivert karbon -tablett i vasen. En forutsetning for å dyrke bambus på denne måten er vanlig befruktning..

Video om hvordan du tar vare på dekorativ bambus

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară