15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dimorfoteka – planting og omsorg, foto av en upretensiøs afrikansk skjønnhet

Jeg vil gjerne vite mer om en slik plante som dimorphoteka, planting og omsorg, foto for eksempel. En nabo delte blomsterplantene hennes, og det var flere busker av denne kulturen. Det er fremdeles kaldt her, så nå legger jeg henne i kopper og legger henne på vinduskarmen. Er Dimorphote for lunefull og hvordan vokser den? Jeg mener, er det en flerårig eller neste år er det nødvendig å så frø igjen?

dimorphoteka plante- og omsorgsbilder Dens enkle blomsterstand-kurver ligner så mye på kamille, men fargen er mer variert. Dette er en vakker dimorphoteka, planting og omsorg (foto nedenfor) som er minimal. Og alt fordi de grasiøse buskene er helt upretensiøse. De bryr seg ikke om sommervarmen, dessuten er det takket være de varme solstrålene at plantene blomstrer fra juni til høsten. I tillegg er de svært tørketolerante og krever ikke hyppig vanning..

Dimorfoteka – planting og omsorg, foto

blomstrende dimorphoteka Et medlem av Aster -familien, Dimorphoteka vokser i frodige små busker. Høyden overstiger ikke 60 cm, og de forgrenede stilkene er tett dekket med smaragd lansettformede blader med en takket kant. Nærmere juni begynner mange knopper å blomstre blant dem. Blomstringen varer hele sommeren, og i august modnes frøkapslene.

Under naturlige forhold, i sitt afrikanske hjemland, vokser dimorphoteka som en flerårig. Men vårt harde klima gir ikke planten en sjanse til å overleve vinteren, og gjør blomsten til en årlig avling. Imidlertid, hvis du ønsker, om høsten, transplanter busken i en gryte og ta den med inn i huset. Der skal han overvintre trygt til neste vår..

Landingsmetoder og datoer

dimorfe frøplanterBåde i naturen og hjemme forplantes dimorphoteka oftest av frø. Du kan så dem:

  • umiddelbart i det åpne bakken rundt begynnelsen av mai, når frosten går over;
  • eller først for frøplanter i slutten av mars – i april måned.

Vær oppmerksom på at frøplanten vil blomstre ikke tidligere enn 7 uker etter såing av frøene. Derfor er plantemetoden å foretrekke – med den vil buskene definitivt blomstre i juni. Når du sår, vil knoppene dukke opp umiddelbart i hagen bare i andre halvdel av sommeren..

Hvor å plante

hvor å plante dimorphotekBlomstrende rosetter ser spesielt flotte ut i gruppeplantinger. Ikke glem å legge igjen en avstand på minst 20 cm mellom buskene – de vil vokse litt i bredden. Men ta ansvar for å velge et sted. Rikelig blomstring vil bare være i et godt opplyst blomsterbed.

Originale kamille er ikke redd for trekk, men de tåler ikke stillestående fuktighet godt. På grunn av tørketoleransen til avlingen, må du ikke plante den i lavlandet, der etter regnvann akkumuleres og står lenge..

Hvordan ta vare på dimorphoteka i hagen

hvordan ta vare på dimorphotekaOmsorg for en upretensiøs afrikansk skjønnhet er minimal:

  1. Vann blomsterbedet en gang i uken.
  2. Se opp for ugress og ugress i tide.
  3. Periodisk løsning av radavstand vil heller ikke skade..
  4. For å forlenge blomstringen, mat buskene med superfosfat i henhold til instruksjonene.

For å opprettholde et dekorativt utseende, ikke glem å kutte av de falmede blomsterstandene. Men la de aller første stå igjen for å samle frøene og plante dimorphoteka igjen neste vår..

Såing av dimorphoteka for frøplanter

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară