15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan ta vare på en spathiphyllum -blomst?

Mannen min ga meg en “blomst av kvinnelig lykke” til bursdagen min. I to uker har spathiphyllum blomstret, og blomsten er frisk. Fortell meg hvordan du skal ta vare på en spathiphyllum -blomst for å få den til å blomstre lenge?

Spathiphyllum er en eviggrønn flerårig og tilhører Aroid -familien. Blomsten vokser til et gjennomsnitt på 30 cm, selv om det er varianter både høyere og dverg. Den har vakre grønne blader som er festet til en lang stilk og vokser fra roten, siden planten ikke har en stilk. Fra april til juli blomstrer spathiphyllum – den gir en lang stilk med en uvanlig vakker blomst. Midten av blomsten ser ut som en liten nese eller mais, rundt hvilket et stort og bredt hvitt kronblad er pakket inn. Den forsvinner ikke på veldig lang tid, og faller ikke av seg selv. På slutten av blomstringen blir kronbladet grønt, og makten tørker opp og blir som en morbærfrukt. Etter at blomsten og stilken har tørket helt ut, kutter de den ut.

voksen spathiphyllum

Spathiphyllum -blomsten er helt upretensiøs og vil lære å ta vare på den, selv for nybegynnere blomsterbutikker.

Belysning

blomstrende spathiphyllum

Blomsten kan vokse i skyggefulle rom med diffust lys. Du kan legge den på en nordvendt vinduskarme eller på et bord i nærheten av vinduet..

Hvis bladene på spathiphyllum begynte å lyse og strekke seg, indikerer dette en akutt mangel på sol, og potten må omorganiseres nærmere lyset.

Lufttemperatur

spathiphyllum med spraglete blader

Spathiphyllum er en termofil plante og vil føle seg komfortabel ved temperaturer fra 18 til 23 grader Celsius. Med begynnelsen av en sovende periode (om vinteren) er en liten nedgang i temperaturen tillatt, men ikke lavere enn 18 grader.

Planten liker kategorisk ikke trekk, så du bør ikke sette den på et vindu som åpnes om vinteren for ventilasjon..

Jord for å dyrke en blomst

fading spathiphyllum

Først av alt må et dreneringslag legges på bunnen av potten. Planten vokser godt i moderat sur jord. Den ideelle potteblandingen inkluderer:

  • en del av humus;
  • ett stykke løvrike land;
  • en del torvmark;
  • to deler av torvmark.

Vanning og fuktighet

spathiphyllum

Spathiphyllum er en veldig fuktighetselskende plante og trenger regelmessig vanning med avgjort vann i vår-sommerperioden og i blomstringsfasen. Visne blader indikerer mangel på vann. Unntaket er vinterperioden: hyppigheten av vanning må reduseres og blomsten skal vannes først etter at det øverste laget av jorden har tørket ut..

Det anbefales å spraye planten en gang annenhver uke, samtidig som du sørger for at vann ikke kommer inn i potten og ikke stagnerer der. Til tross for sin kjærlighet til vann, tåler han ikke stillestående fuktighet og forsvinner raskt.

Gjødsel

spathiphyllum med store blader

For nyblomstring trenger spathiphyllum gjødsling med universell gjødsel, du kan også bruke gjødsel for blomstrende planter. Vanligvis begynner fôring om våren med en frekvens på en gang i uken. Om vinteren kan du også mate blomsten, men ikke oftere enn en gang hver tredje uke..

Gjødsling bør gjøres i våt jord..

Plantetransplantasjon

reproduksjon av spathiphyllum

En voksen plante transplanteres en gang i året i en gryte med større diameter, men ikke mer enn 2 cm. I en for stor pott vil ikke spathiphyllum blomstre snart, men vil bare vokse blader. Blomsten formerer seg ved å dele busken.

Spathiphyllum omsorgsvideo

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară