15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner ved planting og omsorg for anemone blanda

Fortell meg, er det noen særegenheter ved å plante og ta vare på anemone blanda? I høst plantet en nabo plantene sine og delte tilbudene sine med meg. Jeg plantet dem under et gammelt epletre, og nå er jeg bekymret for om det blir nok lys til buskene der.

anemone blanda Anemone blanda er en av de mange varianter av anemone, preget av sin tørketoleranse og fotofilitet. Blomstens andre navn er “anemone”, den er også kjent som øm anemone, sannsynligvis for tynne stilker og diskret farge på blomsterstanden. I blomsterbed er denne planten fra smørblomstfamilien ganske vanlig; blomsteroppdrettere liker spesielt å bruke anemone som en grøntdekkavling. Frodige busker vokser raskt og danner et vakkert teppe med fargerike blomster.

I dag er det mer enn 150 arter av anemoner og ømme anemoner – en av de mest elegante og upretensiøse dekorative varianter som brukes i blomsterblomstring hjemme..

Å plante og ta vare på blanda -anemonen vil ikke skape noen spesielle problemer, gitt egenskapene til plantens karakter. Etter å ha valgt et solfylt sted for blomster, kan du beundre blomstringen av en flerårig i lang tid, og ta veldig lite hensyn til det..

Beskrivelse av arten

Anemone blanda er en fjellblomst som vokser naturlig i Kaukasus, Balkan og Lilleasia. Når den vokser hjemme, foretrekker den også næringsrik kalksteinjord. Den vokser i form av en veldig delikat og luftig busk: tynne stengler opp til 20 cm høye med vakre utskårne blader vokser fra den øvre delen av tuberous rhizome. På slutten av våren blomstrer enkle, men ganske store kamilleblomstrer, opptil 7 cm i diameter, på buskene.

Anemone blomst ikke variere i sin varighet, og varer bare 3 uker.

Hovedfargen på de delikate anemonene anses å være blå og nyanser. Men oppdrettere har avlet ikke mindre vakre anemonehybrider, malt i forskjellige farger. Blant dem er det verdt å merke seg følgende varianter:

  • anemone blanda Blå med dypblå tusenfryd;anemone blanda blå
  • anemone blanda Mix (undersize busker med blomster i forskjellige farger: rosa, hvit, blå og blå);anemone blanda blanding
  • anemone blanda Blue Shade (dvergplanter ikke mer enn 15 cm i høyden med blå blomsterstand).anemone blanda blå nyanse

Hvor å plante?

Anbudsanemon er en av de mest lyseglade artene, derfor bør det tildeles et godt opplyst sted for en blomst i et område der vannet ikke stagnerer, fordi anemonen ikke tåler overflødig fuktighet. Jorden er mer egnet for henne fruktbar og nøytral. Tilsett sand og aske om nødvendig.

Med mangel på belysning utvikler anemone blanda seg dårlig, busken strekker seg ut, og blomstring forekommer ikke, eller den er veldig dårlig.

Hvordan plante?divisjon av rhizom

Anemone reproduseres på to måter:

  1. Frø. På grunn av den svært lave spiringen av frø, brukes metoden sjelden, men det er fortsatt mulig å få nye planter på denne måten. Frø blir sådd i esker umiddelbart etter at de er høstet om sommeren eller før vinteren. Kassene er begravet i hagen og dekket for overvintring. Frøplanter spirer neste vår, og blomstrer bare i 3 års levetid.
  2. Ved å dele rhizomet. På slutten av sommeren blir knollen gravd opp og delt i fragmenter, som hver må ha minst 2 knopper. Delenki sitter på et nytt sted og dyper dem ned i bakken et par centimeter.

Under frøformering bør anemoner blanda frø ikke utdypes mye, og jorda under avlingene må holdes fuktig..

Hvordan bry seg?

Omsorg for øm anemone er enkel og inkluderer:

  • regelmessig vanning av planten;
  • mulking av busker for å unngå rask fordampning av fuktighet;
  • gjødsling med mineralpreparater i blomstringsperioden;
  • skape ekstra ly for vinteren når den vokser i regioner med sterke vintre.

Anemone er en delikat og veldig vedvarende plante, den er ganske enkelt skapt for steinhager og steinarter, og kommer også godt overens med de fleste blomster i et blomsterbed.

Video om dyrking av anemone i hagen

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară