15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi tar vare på den etiopiske callaliljen riktig

I fjor ga mor meg calla hennes – en vakker stor busk. Hun blomstret med henne hvert år, og det neste året så jeg forgjeves under bladene i håp om å finne minst en stengel. Utad ser planten helt sunn ut, men den blomstret aldri. Fortell meg hva slags omsorg trenger etiopiske calla hjemme? Jeg antar at jeg gjorde noe galt.

calla lilje Callas strenge skjønnhet er likt av mange produsenter, men ikke alle tar opp dyrking. Mange tror at denne innendørs blomsten krever spesiell oppmerksomhet. Selvfølgelig er det noen spesielle punkter, men generelt er calla liljer lette å avle. Etter å ha skapt de rette forholdene for blomstene, kan du dyrke en hel samling vakre store planter hjemme, som årlig vil glede deg med de fantastiske blomsterstandene som dukker opp nærmere vinteren. Og hvis det er for mange av dem, kan du alltid lage buketter og gi dem til venner, fordi calla blomster forblir friske i mer enn en uke etter kutting..

Omsorg for etiopiske callaliljer hjemme består i å utføre en rekke aktiviteter, nemlig:

  • forberedelse av næringsjord;
  • velge et passende sted for en blomst;
  • vanning i henhold til fasen av calla lily utvikling;
  • topp dressing;
  • årlig transplantasjon.

Hva du skal plante?unge calla

Du kan begynne å plante callaliljer i mars. I naturen vokser blomster i sumpete områder, som må tas i betraktning når du forbereder jorden og velger en blomsterpotte..

For en knoll trenger du en gryte med en kapasitet på minst 3 liter, og pallen bør velges dypt nok (vann må være i den hele tiden for å skape det nødvendige fuktighetsnivået).

Jorden for callaliljer er bedre å ta næringsrik og litt sur. Blomster vokser godt i en leire-torvblanding (1: 1) med tilsetning av en del humus og halvparten av sand.

Noen dyrkere legger også til litt elvesilt til callaliljesubstratet..

Hvor du skal sette?gul calla

For callaliljer må du ta en lys vinduskarmen på østsiden av huset. Selv om den trenger en lang lysdag (minst 12 timer), vises det brannskader på bladene under direkte stråler.

Planten tåler ikke trekk, så det er bedre å velge et vindu som ikke åpnes..

Lufttemperaturen i rommet bør ikke overstige 20 grader, men heller ikke falle under 16 grader, ellers begynner calla å gjøre vondt.

Hvordan vanne?

Under aktiv vekst trenger callaliljer regelmessig vanning for å holde jorden fuktig, samt sprøyting. Med begynnelsen av spirende bør vanningen økes, men når planten blekner, begynner du gradvis å redusere, og bringe den til et minimum. Denne hvileperioden skal vare fra 1,5 til 2 måneder..

Det er normalt at callaliljer visner og feller bladene sine på dette tidspunktet. Så planten blir kvitt den unødvendige løvparten for å samle styrke før fremtidig blomstring..

Topp dressing og transplantasjoncalla lilje transplantasjon

Som med alle stueplanter er calla -planter bare nødvendig under vekst og blomstring. For å gjøre dette, bruk kompleks gjødsel med et minimum nitrogenforhold.

Det er nødvendig å transplantere blomsten hvert år, før calla begynner å våkne etter hvile.

Vi dyrker callaliljer: hva en blomst elsker og hva er redd for – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară