15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tunbergia – planting og omsorg (foto) for blomstrende liana

Jeg vil gjerne vite mer detaljert hva tunbergia er, planting og omsorg, et bilde av planten, hvis mulig. Jeg lette etter et vintre, og butikkassistenten rådet meg til å kjøpe tunbergiafrø. Jeg glemte bare å spørre hvordan det vokser, og det var nesten ingen informasjon om posen. Det eneste var at det ble skrevet at det er bedre å plante frøplanter. Det er en flerårig?

Tunbergia plante- og omsorgsbilder Rikelig blomstring og originale blomster med et svart øye inni gjør denne vintreet veldig populært. Det er ikke overraskende at flere og flere blomsteroppdrettere er interessert i en plante som tunbergia, planting og omsorg som (foto) er lett. Og mangfoldet av varianter av denne kulturen vil kunne tilfredsstille ønskene til den mest kresne sommerboeren. Og selv om de varme tropene er hjemmet til tunbergia, og i vårt klima har det slått godt rot.

Tunbergia – planting og omsorg, foto

Tunbergia blomstrer Planten tilhører acanthus -familien og er en urteaktig vinstokk. Noen arter vokser som busker, men alle vokser raskt. Det kraftige rhizomet gir styrke til mange luftskudd. Slynger av lianalignende varianter kan forlenge opptil 8 m per sesong. Emeraldblader i form av hjerter med et delikat lo på baksiden er plassert i hele lengden..

Midt på sommeren begynner blomstene å blomstre vekselvis. På en lang pedicel er traktformede knopper, enkle eller lokalisert i grupper, festet til vippen. Fargen deres kan være veldig forskjellig, men de fleste varianter har en myk kjerne som er nesten svart i fargen. Bloom varer til høsten.

Under naturlige forhold er tunbergia en flerårig plante som blomstrer nesten hele året. Men vintrene våre er for harde for henne, så kulturen på det åpne feltet vokser som en årlig. Om ønskelig kan den imidlertid dyrkes i en gryte som en innendørs flerårig blomst..

Hvordan og hvor du skal plante

Tunbergia frøplanterTunbergia formerer seg hovedsakelig med frø. De spirer godt, men for at buskene skal blomstre tidligere, er det bedre å så frø til frøplanter i februar-mars.

I mai måned, etter herding, transplanteres de dyrkede plantene i hagen. Stedet skal være godt opplyst, men med liten skygge fra de brennende middagsstrålene. Men det anbefales å tilsette kalk til jorden – vintreet elsker det veldig godt.

I gruppeplantinger er det minst 45 cm igjen mellom buskene. Du kan plante under en bue eller installere en støtte slik at lianaen har hvor og hva du skal “klatre”.

Plantepleie i hagen

omsorg for tunbergiaTunbergia som helhet har ikke spesielle krav til omsorg, og omsorg for det består av enkle prosedyrer:

  1. Moderat vanning under vekst og hyppig og rikelig når blomstringen begynner.
  2. Sprøyting av busker på tørr sommer.
  3. Topp dressing en gang i måneden med et mineralsk væskekompleks.
  4. Fjerning av falmede knopper. Du kan også fjerne svake vipper som henger etter i utviklingen, og bare trekke juice fra busken.

Tunbergia blomstPå begynnelsen av høsten begynner frøene å modnes. Det er viktig å ha tid til å rive dem av før eskene åpnes. Om vinteren vil busken uansett forsvinne i det åpne feltet. Men fra de innsamlede frøene i neste sesong, vil det være mulig å dyrke mange nye tunbergier..

Å dyrke tunbergia utendørs

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară