15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Spathiphyllum -bladene blir svarte og gule: hvorfor og hva de skal gjøre

Fortell meg hva slags plante? Hvorfor blir bladene svarte og gule?

spathiphyllum Store lyse blader av ren grønn farge med som om de er malt med klare årer, ruver over potten på sterke ben – dette er en kjekk spathiphyllum. En veldig vakker prydplante blir enda vakrere under blomstring, og slipper en lang stengel med et snøhvit slør. Generelt er en slik blomst ikke spesielt lunefull, men det kan fortsatt oppstå noen vanskeligheter..

Guling og sverting av spathiphyllumblader er et av de vanligste problemene. Det kan være flere årsaker til dette fenomenet, både individuelt og i kombinasjon, nemlig:

  • brudd på vanningsregimet;
  • upassende forvaringsbetingelser;
  • mangel på ernæring;
  • tilstedeværelse av sykdommer.

Krav til blomster for fuktighet

potte spathiphyllum

Spathiphyllum er veldig glad i vann, så det må vannes regelmessig for ikke å la jorden tørke helt ut. Da blir plantens blader sløve og faller, og hvis slike situasjoner gjentas ofte, begynner de å bli gule og bli flekkete.

For å hjelpe blomsten er det nødvendig å etablere vanning og fortsette å fukte jorden så snart det øverste laget tørker ut. Som en nødssituasjon kan du spraye bushen rikelig..

Imidlertid er det også umulig å fylle planten. Putrefaktive prosesser begynner i konstant fuktig jord, noe som påvirker bladene og den generelle tilstanden til spathiphyllum negativt. For å unngå overfylling må det være drenering og dreneringshull i gryten..

Den oversvømte blomsten må stå alene en stund, slik at jorden tørker ut og tømmer alt vannet fra pannen.

Endringer i betingelsene for forvaringpakningsvedlegg

Spathiphyllum elsker varme og konstant temperatur. Spissene på plantens blader kan bli svarte og tørke ut som følge av:

  1. For tørr inneluft. Dette skjer spesielt ofte om vinteren, når radiatorer tørker luften..
  2. Effekter av kald luftstrøm (trekk under ventilasjon eller drift av klimaanlegg).

For å forhindre skade på anlegget, er det bedre å ikke sette det på vinduene som åpnes for ventilasjon, og holde det borte fra batteriet..

Mangel på ernæring

Hvis alle betingelsene for internering er oppfylt, men bladene fortsatt tørker opp, kan det bety at spathiphyllum mangler næringsstoffer. Det er nødvendig å mate planten med kompleks mineralgjødsel. Det er bedre å bruke medisiner i flytende form.

I tillegg kan blomster kjøpt i butikken, men ikke transplantert i ny jord, også signalisere “sult”. Oftest selges de i et transportsubstrat som konstant befruktes. En stund etter kjøpet “spiser” spathiphyllum alle næringsstoffene i slik jord, og begynner å forsvinne.

Det er viktig å transplantere den ervervede planten til frisk jord..

Mulige sykdommer

En misfarging av bladplaten kan også signalere et mer alvorlig problem. Dermed skaper konstant fuktig jord ideelle forhold for multiplikasjon av forskjellige skadelige bakterier. I de fleste tilfeller begynner røttene til spathiphyllum å råtne og den forsvinner..

For å redde en blomst, bør du ta den ut av blomsterpotten og undersøke røttene. Klipp av alle råtne deler. Behandle de resterende med Fundazol og transplanter til et nytt underlag.

Video om mulige problemer når du vokser spathiphyllum

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară