15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan ta vare på en fluefanger hjemme – dyrking av et grønt rovdyr

Fortell oss hvordan du skal ta vare på en fluefanger hjemme? Denne uvanlige planten ble brakt til meg av mannen min fra en forretningsreise. Nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre med det. Det hadde allerede gått et par uker etter at blomsten dukket opp, og hun begynte å legge merke til at bladene hennes hadde blitt bleke og ikke lenger var så lyse. Kanskje det ikke er nok lys? Jeg vil også gjerne vite hvor ofte det må vannes og hvordan – i en gryte eller i en pall?

hvordan ta vare på en fluefanger Hvis du i vår tid ikke vil overraske noen med pelargonium og anthurium, så er det ikke alle som har rovplanter som fluesnapper. De ser egentlig litt skremmende ut, spesielt under “jakten”. De åpne fellene ligner en tannete munn som venter på byttet. Upretensiøs under naturlige forhold krever fluefangere når de vokser som romkultur, en spesiell tilnærming. Hvis du risikerer å skaffe deg dette miniatyr -rovdyret, gjør deg klar til å glede ham og oppfylle alle innfallene. Og blomsten har mange av dem, alt fra betingelsene for forvaring, jord og slutter med et bestemt kosthold. Så, i dag har vi et interessant tema – hvordan ta vare på en fluefanger hjemme..

Blomsten kalles ofte Venus flytrap. I vitenskapelig litteratur er han også kjent som Dionea..

Funksjoner for betingelsene for vedlikehold av anlegget

fluefanger på vinduet I naturen vokser fluefangeren blant sumpene, i frisk luft, i solen eller i delvis skygge. Det er viktig å gi de samme betingelsene for henne hjemme. Det mest passende stedet for en blomst er en vinduskarmen øst eller vest. På nordsiden vil Dionea mangle lys, og i sør vil det være nødvendig å beskytte bushen mot middagssolen. Generelt bør lengden på dagslys i vekstsesongen være minst 12 timer, hvorav 5 timer med direkte lys. Installasjon av ekstra belysning vil bidra til å oppnå dette..

Interessant nok er det umulig å hele tiden snu potten mot solen for å danne en jevn busk. Blomsten liker ikke dette og kan til og med forsvinne.

Overholdelse av temperaturregimet er like viktig. I vår-sommerperioden tåler planten til og med varme godt, men om vinteren trenger den en utpreget hvileperiode. I omtrent 4 måneder “fluesnapperen” sover “, og i løpet av denne tiden må gryten plasseres i et kjølig rom med en temperatur på ikke mer enn 7 ° C varme.

Hva slags jord trenger en fluesnapper??

fluefangerjordOpprinnelig fra sump trenger denne rovdyret ikke vanlig jord og vil til og med forsvinne. Du må plante en fluesnapper i en blanding av torv og sand. I dette tilfellet skal torven være sur, og sanden skal være kvarts. Legg et lag mos på toppen av underlaget for å opprettholde fuktighet.

Det er bedre å velge en blomsterpotte som er lys, ikke veldig bred, opptil 12 cm i diameter, men dobbelt så dyp. Tilstedeværelsen av dreneringshull og en pall er nødvendig, men dreneringen trenger ikke legges.

Hvordan ta vare på en fluefanger hjemme: viktige nyanser av sunn blomsterutvikling

vanning av fluesnapperenFor å bevare planten og beskytte den mot sykdommer, bør omsorgsanbefalinger følges nøyaktig, nemlig:

  1. Vann blomsten strengt i pannen, ofte, men i små porsjoner. Vann må brukes regnvann, tidligere avgjort, og tilsettes hver 2-3 dag.
  2. Tilsett periodisk maursyre i vannet når du vanner.
  3. Oppretthold luftfuktigheten ved å spraye busken i varmen.

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot å mate fluefangeren. Det trenger ikke gjødsel, siden små insekter tjener som mat for planten. Hvis du tar en blomst ut i hagen om sommeren, vil den fange dem på egen hånd. Men med romvedlikehold må du forberede og mate fluefangeren “kunstig”.

Dionea mater ikke bare fluer, men også edderkopper, maur og andre insekter. Det viktigste er at de er i live, størrelsen overstiger ikke 1/3 av størrelsen på fellen, og skallet er ikke hardt.

å mate fluefangerenFluesnapperen skiller seg ikke spesielt fra fråtsing, men likevel bør en flue annenhver uke settes i et par feller. Neste gang blir insekter matet til andre feller, og observerer rekkefølgen. Når den sovende perioden begynner, stoppes fôringen, og fuktet bare av og til substratet.

Video om vedlikehold og stell av Venus flytrap

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară