15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner ved omsorg for bougainvillea eller hvorfor bladene faller av en blomst

Min vakre bougainvillea bor i huset om vinteren, og om sommeren tar jeg henne med ut i hagen under trærne. Nylig la jeg merke til at busken mister et par blader hver dag. Fortell meg hvorfor bougainvillea slipper blader?

bougainvillea Bougainvillea tilhører familien Niktaginaceae og er en fremtredende representant for prydplanter. Hun tjente sin popularitet nettopp på grunn av løvet, selv om den har en veldig lang blomstring. Men blomstene hennes er små og iøynefallende, de er helt tapt mot bakgrunnen av fantastiske stipler av de mest forskjellige fargene. I tillegg er stipulene i noen bougainvillea -varianter arrangert i to rader, og danner dermed en slags dobbelhet. Av disse grunnene forveksles de ofte med blomsterstander, spesielt for nybegynnere..

Det antas at bougainvillea har en ganske utholdelig karakter, og det gir ingen spesielle problemer å dyrke den. Imidlertid oppstår disse likevel med jevne mellomrom, siden blomsten, selv om den ikke er lunefull, er veldig følsom for de minste endringene i omsorgen. En av de vanligste problemene er bougainvillea bladfall. Når du trenger å begynne å bekymre deg, og når du bare skal vente, vil de fortelle deg årsakene til dette fenomenet..

Hovedårsakene til at bougainvillea kaster blader kan være:

  • naturlig prosess;
  • feil i vanningsmodus;
  • omorganisering av potten;
  • mangel på lys og tørr luft;
  • transplantasjonskonsekvenser.

Falling som en naturlig prosess

fallne Løv

Hvis bladfall begynte med høstens ankomst, og ikke i massemengder, men gradvis, bør du ikke bekymre deg – dette er hvordan planten forbereder seg på en sovende periode. Det feller gamle blader for å få styrke til den nye sesongen. I dette tilfellet kan bladene bli gule på forhånd..

Feil vanning

Brudd på vanningsregimet fører også til tap av løvverk. Bougainvillea reagerer spesielt kraftig på mangel på fuktighet. Hvis vi lar fullstendig tørke ut av jordens koma, og til og med med jevne mellomrom, er det ganske klart at busken i et forsøk på å overleve vil begynne å kaste alt unødvendig, i dette tilfellet løvet.

En lignende situasjon kan oppstå ved overløp av en plante, når rotsystemet ikke takler den store mengden fuktighet i blomsterpotten og ikke har tid til å absorbere den..

Praksisen med erfarne bougainvillea -dyrkere viser at løvverk også kan falle når planten først tørkes ut og deretter vannes rikelig..

Flytte potten

Bougainvillea tolererer ikke hyppige boligbytter i det hele tatt. Det er viktig å umiddelbart finne et passende sted for henne, slik at du senere ikke trenger å omorganisere blomsten, for som et resultat av touch-me-not, dusjet det løvet.

Det samme fenomenet kan oppstå når blomsterpotten begynner å vri seg på jakt etter solen, eller for å justere en buet skudd. Det er bedre å trimme de ujevne og stygge kvistene, men ikke snurr potten..

Mangel på lett og tørr luft

Bougainvillea trenger god belysning og kan kaste løvverk på et mørkt sted. Blomsten reagerer på samme måte på for tørr inneluft..

I oppvarmingssesongen og mens anlegget er ute (om sommeren), trenger det regelmessig sprøyting..

Tilpasningstid

ung busk

Som alle de fleste innendørs planter tolererer bougainvillea ikke godt å transplantere. Først, etter å ha byttet den vanlige potten, kan busken bli syk og til og med smuldre. For å hjelpe ham med å motstå tilpasningsperioden lettere, kan du dekke potten med en plastpose..

Video om problemene med å dyrke bougainvillea innendørs

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară