15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan ta vare på en aucuba

De ga meg en ung aucuba, ikke mer enn to år gammel. Nylig begynte jeg å legge merke til at busken på en eller annen måte visnet og ikke vokste. Det virker som om jeg ikke ser på henne helt riktig. Fortell meg hva slags omsorg en aucuba trenger hjemme?

aucuba japansk

Blant de dekorative løvfellende plantene er det verdt å markere aucuba – en eviggrønn busk som er hjemmehørende i subtropene. En kraftig busket blomst vokser opp til 5 meter i naturen og har flere varianter. Hjemme vokser man oftest japansk aucuba. Den er også ganske høy, selv om den er mindre enn sine ville slektninger – busken vokser til maksimalt 1,5 m i høyden.

Aucubas hoveddekorasjon er store blader som dekker busken i overflod. De har en veldig uvanlig farge: gylne flekker i forskjellige størrelser, fra små prikker til gule sirkler, vises på en lys grønn bakgrunn. Glansede lange blader i solen ser ut til å skinne av gull, som aucubaen fikk tilnavnet “det gylne treet”. Under blomstringen frigjør planten små panikler med små blomsterstand, som går tapt mot bakgrunnen av luksuriøst løvverk. Imidlertid, når lyse røde frukter dannes på deres sted, noe som ligner barbær, fungerer dette som den siste touchen i dekorasjonen til aucuba..

I naturen er aucuba i stand til å overleve der andre planter dør, siden busken er helt upretensiøs. Når det gjelder omsorg for aucuba hjemme, vil blomsten ikke forårsake store problemer når du oppretter habitatforhold nær naturlige..

Hovedkriteriene for tilstrekkelig Aucuba -omsorg er:

 • egnet jord;
 • belysning;
 • temperatur;
 • vanning;
 • luftfuktighet;
 • befruktning og transplantasjon.

Hva slags jord liker Aucuba??

Planten må velge en slik jord slik at næringsstoffer og vann under vanning lett kan nå rotsystemet, og samtidig stagnerer ikke fuktigheten i blomsterpotten..

Det beste alternativet for å dyrke aucuba er en jordblanding som består av:

 • 6 deler torvmark;
 • 2 deler arkjord;
 • 1 del sand;
 • 2 deler torv.

Tilstedeværelsen av et dreneringslag i potten er en forutsetning for å plante en plante.

Funksjoner av belysning og temperaturforhold

ung aucuba

I prinsippet trenger aucuba ikke sterk belysning og tåler til og med mørke steder godt. Men slik at variantene ikke mister sitt dekorative utseende, må du fortsatt lytte til anbefalingene fra blomsteroppdrettere:

 1. Variegated varianter er best plassert på østlige vinduskarmer..
 2. Blomster med en ensartet bladfarge kan også vokse på nordsiden.

Uavhengig av sorten, er direkte sollys kontraindisert i aucube.

Den behagelige temperaturen i blomsterrommet om sommeren er omtrent 20 grader Celsius, men om vinteren bør blomsterpotten flyttes til et kjøligere rom (ikke mer enn 14 grader) slik at planten ikke mister løvet.

Vannmodus og fuktighet

Aucuba elsker fuktighet veldig mye, spesielt om sommeren. Den neste vanningen bør gjøres så snart jorden i potten tørker opp ovenfra. I den varme årstiden kan blomsten sprayes av og til for å vaske støvet fra bladene..

Om vinteren, når luften i leiligheten er tørr og temperaturen er lav, er det nødvendig å sprøyte blomsten oftere, men samtidig er det nok å vanne aucuba en og en halv uke..

Hyppigheten av fôring og gjenplantning

Som alle innendørs blomster, bør aucuba bare gjødsles om våren og sommeren med en sammensatt gjødsel. 3 dressinger er nok per måned.

Unge busker må plantes om årlig om våren, forandre jord og blomsterpotte. Samtidig må de klemmes for å stimulere fremveksten av nye skudd og danne en frodig busk. For store planter i store potter er det tilstrekkelig å fornye det øverste laget av underlaget..

Video om funksjonene ved omsorg for japansk aucuba

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară