15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva skal jeg gjøre når vriezia har falmet?

Til bursdagen min ga de meg en blomstrende vriezia. Nå er blomsterstanden nesten tørr og ødelegger bare utseendet. Fortell meg hva du skal gjøre videre med den falmede vriezia -blomsten? Kan jeg klippe den?

vriezia etter blomstring Vriezia tilhører Bromeliad -familien og er en prydplante. Av sin natur er Vriesia en epifyt innfødt i tropiske skoger. Der vokser den hovedsakelig på trær, klamrer seg til barken med små røtter..

I hjemmedyrking har blomsten blitt brukt lenge på grunn av sin responsive natur og krever ikke mye. Det viktigste er å gi den tropiske skjønnheten rikelig med “drikke” og ta hensyn til noen av funksjonene hennes under omsorgen.

Hva er spesielt med Vriezia?

vriezia blomstrer

Planten er en stor rosett med lange, glatte blader, hvis farge avhenger av sorten og er både monokromatisk grønn og broket (striper eller flekker), noen ganger finnes varianter med skjellende blader. Selve bladet kan bli opptil 80 cm langt, mens bredden ikke er mer enn 8 cm. Bladet er ganske stivt, buet nedover og med glatte kanter.

Det er en dyp trakt midt på rosetten. Det er hun som er plantens viktigste “høydepunkt”, siden det spiller en stor rolle i utviklingen. Vriezia “drikker” vann ikke gjennom røttene, men direkte ved hjelp av denne trakten. Som andre epifytter tjener blomstens røtter bare støtte og stabilitet (som den fester seg til underlaget). Derfor er det nødvendig å helle vann direkte i midten av utløpet når du vanner..

Under naturlige forhold kan vriezia -tratten inneholde mer enn 4 liter vann.

Vriezia blomstrer veldig vakkert – en lang peduncle vokser fra midten av rosetten, i noen varianter kan den nå 1 m i høyden. På peduncle dannes mange blomsterstander i form av en koloss, og den er flat. Blomstene i seg selv er plassert i bladbladene. Varianter der disse bladbladene er malt i forskjellige farger ser spesielt nydelige ut..

I motsetning til blomster, som forsvinner raskt, beholder bladbladene sitt dekorative utseende i flere måneder..

Hva skal jeg gjøre etter blomstringens slutt?

tørr peduncle vriezia

Så snart fargen på bladbladene har blitt falmet, og vekten har blitt slapp og død, betyr det at vriezia har falmet. Deretter kan du gjøre to ting med blomsten:

  1. La peduncle til frøene er helt modne, hvis du planlegger å samle dem.
  2. Klipp stammen så lavt som mulig.

Det er bemerkelsesverdig at bladrosetten til vriezia også gradvis dør etter blomstring, men unge rosettbarn dannes rundt. Planten formerer seg med dem, men det er ikke mulig å skille barna fra mors utløp før de vokser til en tredjedel av høyden på den gamle vrieziaen og danner sine egne røtter.

Denne prosessen er ganske lang og kan ta mer enn et år. I løpet av denne tiden trenger du ikke lenger vanne blomsten inn i det sentrale utløpet, du trenger bare å spraye barna og fukte jorda litt i potten. Når barna vokser opp, må de skilles og plantes i separate potter for å få en ny plante..

Omsorg for vriezia hjemme – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară