15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Problemer med å vokse buksbom

Boxwoods vokser i 4-5 år i byen. Nå er det en god ung vekst, og merkelige flekker dukket opp på de gamle bladene – brune, så tørker de ut og kvisten dør av. Hva å gjøre? Takk.

buksbom For landskapsdesign er buksbom en nesten uerstattelig og mye brukt kultur. Denne eviggrønne busken er i stand til å vokse i nesten alle klimaer, og til og med innendørs. Planten har et vakkert dekorativt utseende på grunn av de tøffe små bladene som sjenerøst dekker busken og beholder fargen gjennom året. Av ikke liten betydning er det at buksbom tåler beskjæring veldig godt og raskt danner nye skudd. Denne egenskapen til planten lar deg gi den hvilken som helst form, fra strenge geometriske former til fantasifulle abstraksjoner..

Av sin natur bør buksbom være, som de sier, samme farge om vinteren og sommeren. Imidlertid gir en upretensiøs staude ofte en ubehagelig overraskelse for eierne – bladene begynner å skifte farge, flekker kan vises på dem, og over tid tørker ikke bare løvet, men også kvistene selv ut.

Årsaken til dette fenomenet kan ligge i en av følgende faktorer eller deres kombinasjon:

  • overflødig belysning;
  • feil vanning;
  • mangel på ernæring;
  • lav temperatur;
  • sykdommer;
  • angrep av skadedyr.

Belysning og lufttemperatur

tørking av blader

Boxwood vokser best i delvis skygge. Hvis du planter en busk på et solrikt sted, mister den raskt sin grønne farge, så du bør unngå områder der planten vil være under solen hele dagen..

Direkte sollys er spesielt farlig for stauder om våren, og til og med på slutten av vinteren, når det er en kraftig oppvarming etter kalde og dystre vinterdager. I løpet av denne perioden begynner buksbom bare å våkne, og er veldig følsom for den lyse solen..

Noen varianter av buksbom er også følsomme for lave temperaturer. I den lange frostige vinteren blir bladene gule og tørre av frost.

For å beskytte busken mot sol og frost, anbefales det å dekke den med spandbond siden vinteren og gradvis åpne lyet. Om våren kan du også installere en beskyttende skjerm over plantingen, som sparer blader fra brannskader.

Innføringen av kalium-dominerende preparater om høsten vil hjelpe boksetreet til å tåle vinteren lettere og styrke treverket..

Feil i vanning og fôring

berørte buksbomskudd

Tørking av bladene og grenene av buksbom kan utløses av mangel på fuktighet. Til tross for at planten liker moderat vanning, trenger den ekstra fuktighet etter beskjæring. Hvis vanningen er utilstrekkelig, vil busken ikke bare være i stand til å komme seg etter kutting, men vil også miste de resterende bladene..

Samtidig bør fuktighetsstagnasjon under busken ikke tillates – det vil føre til råtning av rotsystemet og visning av busken. Du kan forbedre jordens fuktgjennomtrengelighet ved å legge sand til jorden under planting..

Balansen må også opprettholdes under befruktningen. En endring fra bladets grønne farge mot gulbrun indikerer mangel på næringsstoffer. Hvis bladene blir røde, mangler buksbom tydelig nitrogen..

Om høsten bør plantingen mates med kaliumfosforgjødsel, og om våren – med komplekse preparater, som også inkluderer nitrogen..

Skadedyr og sykdomsangrep

Den farligste sykdommen i buksbom, der busken tørker ut, er nekrose. Du kan ikke klare deg uten radikale tiltak – de berørte grenene må kuttes til levende vev, og busken må behandles med et soppdrepende middel minst to ganger.

Kjemisk behandling vil også være nødvendig hvis skadedyr blir funnet på skudd og blader. Det er ikke veldig mange av dem, siden buksbom har giftig saft, som insekter egentlig ikke liker. Men han stopper ikke buksbomgalle, edderkoppmidd og filtmidd. Mot dem brukes medisiner som Aktara eller Tagor i henhold til instruksjonene..

Video om voksende buksbom

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară