15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Astilba Gloria – en spektakulær og upretensiøs skjønnhet for hagen din

God ettermiddag, fortell oss hva som er Astilba Gloria. Jeg fikk en frøplante “fra hendene mine”, i all hast hadde jeg ikke tid til å finne ut eller spørre noe i det hele tatt, selv om den blomstrer. Jeg plantet den i en lys nyanse, han begynte og begynte allerede å vokse nye grener. Det ville være interessant å vite til hvilken høyde busken vil strekke seg, og hvilken farge blomsterstandene har.

astilba gloria Astilba Gloria skiller seg ut blant de blomstrende urteaktige buskene. Den er spektakulær og dekorativ i alt fra frodig utskåret løvverk til enorme tette blomsterstander. I tillegg har planten en upretensiøs og vedvarende karakter. Delvis nyanse for ham er et favorittsted, blomsten er ikke kresen med jorda og vintrer godt. Unødvendig å si blir astilba gradvis mer og mer populært blant gartnere. Det er lett å dyrke det, det er lett å ta vare på busken, og for dette vil busken belønne seg med lys og rikelig blomstring.

Kjennetegn ved Astilba Gloria

Denne kulturen dukket opp takket være det grundige arbeidet til forskeren og oppdretteren G. Arends. Han mottok mer enn 80 hybrid plantesorter, som er delt inn i en egen gruppe og kalles det – Arends ‘astilbe. Blant dem er den vakre Gloria, gledelig med frodige blomsterstander. Den vokser som en helt kompakt busk, hvis høyde ikke overstiger 70 cm. På midten av sommeren begynner høye og frodige diamantformede stengler å åpne seg over den.

Avhengig av fargen på blomstene dyrkes to typer Gloria, hvis navn gjenspeiler knoppens farge:

  1. Purpurea. Peduncles er høye, opptil 90 cm. Tette blomsterstander når en høyde på 20 cm med en diameter på 10 cm. Fargen er rosa-lilla. Bladene er grønne med en rød fargetone.astilba gloria purpurea
  2. Weiss. Høyden på stammen kan nå 25 cm med en diameter på opptil 12 cm. Den første blomstringsuken er blomstrene slående med en blendende hvit farge. Etter hvert blir blomstene gule og blir kremgule. Bladene er lysegrønne først, men etter hvert som de vokser, blir de mørkere og får en brunaktig kant og brune flekker.astilba gloria weiss

Astilbe blomstrer ikke mer enn 3 uker, og i august dør blomsterstandene. Men buskene mister ikke sin dekorative effekt og fortsetter å dekorere hagen med elegant utskåret løvverk..

Astilba Gloria – vekstens hemmeligheter

voksende astilbaKanskje har staude bare en preferanse – fuktig jord. Hvis jordens sammensetning egentlig ikke betyr noe for henne, vil planten ikke overleve uten vann. Det er bedre å plante på et halvskyggelig sted, slik at astilben på høyden av en sommerdag er beskyttet mot direkte stråler. Det er ikke for ingenting at blomsten kalles en plante i en skyggefull hage, fordi selv nordsiden er ganske behagelig for den..

Omsorg for Gloria er enkelt, du trenger bare å vanne den regelmessig, løsne jorden under busken og fjerne tørre blomsterstander. Om sommeren er det tilrådelig å mate med et mineralkompleks en gang i måneden. Og en ting til: bakken under busken skal være godt mulket. Dette vil bidra til å beholde fuktigheten lenger, og vil også dekke nye knopper som dukker opp på toppen av rotstokken. Men astilbe vintrer uten problemer og trenger ikke ly. En annen fordel med kulturen er at den sjelden blir syk og nesten ikke blir skadet av skadedyr..

Vokser astilba i hagen – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară