15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi tar vare på rosen primrose riktig

Fortell meg hvordan du skal ta vare på en primrose? På våren ga mannen min en vakker busk med syrinblomster, omgitt med en gyllen kant. Nå løper jeg rundt i huset med potten og prøver å finne et sted for den. Så langt har jeg lagt merke til bare en ting: planten på nordvinduene mine er for mørk. Hvor er det beste stedet å sette en blomst og hvor ofte den skal vannes?

primrose En liten kompakt rosett av myke rynkede blader, i midten av hvilke lyse store blomsterstander stiger – dette er en vakker primrose. Som alle representanter for primrose -familien, åpner hun knoppene en av de første tidlig på våren. I tillegg vil den glede deg med blomstringen igjen, med vinterens ankomst..

Hagen primrose dyrkes i det åpne feltet, men det finnes også varianter spesielt for innendørs, samt universelle hybrider som kan vokse både hjemme og utendørs..

Hjem primrose er mer lunefull i naturen enn plantene som bor i hagen, så det er viktig å vite hvordan man skal passe på primrose slik at blomsten ikke bare forsvinner, men også blomstrer hvert år. Så hva elsker blomsten og hva er den redd for? For å svare på disse spørsmålene må du vite følgende nyanser:

  • hvor mye lys trenger primrose;
  • hvilken temperatur skal være i rommet;
  • hva slags jord er bedre å plante;
  • hvor ofte skal man vanne, mate og plante om.

Belysning og temperaturprimrose på vinduet

Primrose krever lys, og på den nordlige vinduskarmen kan du ikke vente på at den skal blomstre. Samtidig er direkte stråler skadelig for delikat mykt løvverk..

Det beste stedet for busken vil være østvinduet..

Hagesorter av primula har en mer stabil og sterk karakter i forhold til kulde, men innendørs prøver elsker varme mer, men relative – dette er tross alt ikke tropiske eksotiske og hvis rommet er for varmt, blir busken rett og slett gul og forsvinner . For å forhindre at dette skjer, er det nødvendig å velge et rom for planten der lufttemperaturen ikke faller under 18, og ikke stiger over 20 grader Celsius..

Unntaket er vinterperioden – på dette tidspunktet er det bedre å holde primrose i et kjølig, 16-18 grader Celsius.

Primrose reagerer godt på fuktig luft, men tåler ikke sprøyting. For å gi fuktig luft kan du sette et glass vann ved siden av blomsterpotten..

Primrose jordjorden

Planten elsker lett, løs jord med svak surhet. Du kan kjøpe en ferdig jordblanding spesielt for primula (det vil si primroser), eller du kan kjøpe de nødvendige komponentene og blande dem hjemme i like store mengder, nemlig:

  • torv;
  • vanlig løvgrunn;
  • sand.

Det er bedre å plante primrose i en bred, men ikke veldig dyp, bolle.

Vannings- og fôringsmodus

vanning

Når primrose blomstrer, krever det hyppig og rikelig vanning, mens vann må helles i kanten av potten, slik at den ikke faller ned i utløpet og på bladene, eller enda bedre, bruk nedsenkingsmetoden. Det er viktig å la jorden tørke ut mellom vanningene, ellers vil røttene råtne.

Komplekse gjødsel som inneholder nitrogen (for å vokse blader), kalium og fosfor (for å sette knopper) er egnet for å mate en blomst. De må angis i følgende frekvens:

  • fra vår til sen høst, når busken begynner å forberede seg på blomstring;
  • om høsten (i november), ta en pause til knoppene dukker opp, og fortsett deretter matingen under hele blomstringen, men samtidig ekskludert nitrogen fra komplekset;
  • når primrose blekner – stopp befruktningen på nytt i en måned, og fortsett deretter.

Du må mate blomsten ikke mer enn en gang annenhver uke..

Unge primulaer transplanteres årlig, og større og eldre busker – minst hvert 2-3 år. Det er bedre å transplantere i september..

Video om funksjonene ved omsorg for primula

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară