15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Upretensiøs skjønnhet Astilba Burgundy Red

Jeg kjøpte astilba Burgundy Red, jeg vil plante den på landet ved siden av buskene som blomstrer med rosa panikler. Fortell meg om Burgundy Red trenger spesiell omsorg?

astilba i blomsterbedet En av de vakreste variantene av astilba -foto er sorten Burgundy Red. Det representerer Arends ‘hybridgruppe og er mye brukt i både singler og gruppekomposisjoner på grunn av det elegante dekorative utseendet..

Beskrivelse av sorten

astilba blomsterstand

Astilba Burgundy Red er en kompakt, mellomstor busk. I gjennomsnitt vokser en flerårig opp til en halv meter i høyden, selv om det er prøver som når 70 cm. Planten grener godt, og busken vokser bred nok (opptil 40 cm), i form av en pyramide, som må være tatt i betraktning ved planting i grupper.

Bladene har en form som er felles for alle astilbes: en åpen plate med en utskåret kant. Den vakre dekorative fargen på løvmassen forblir gjennom sesongen og tiltrekker oppmerksomhet til astilbe med sin rike grønne farge med en blank glans.

Midt på sommeren produserer busken lange stengler, som små mørkerøde blomster ligger på. Det er så mange av dem at peduncle ser ut som en frodig panicle, mens høyden er halvparten av bushens høyde – fra 20 til 30 cm. Blomstringen varer mer enn en måned, og når paniklene falmer, er blomsterstandene dekket med lysegrått hår.

Fordeler med sorten

Astilba Burgundy Red er en av de mest upretensiøse flerårige artene. Blant fordelene med sorten er det verdt å markere:

  • god motstand mot sykdommer og skadedyr;
  • høy vinterhardhet.

Røde frodige busker vokser godt uten beskjæring og trenger ikke ekstra ly for vinteren.

Funksjoner for dyrking og omsorg

unge astilba

Det dekorative utseendet er bevart forutsatt at astilba plantes i et område med god, men diffust belysning. I direkte sollys som lyser opp plantingsstedet hele dagen, kan fargen på blomsterstandene falme, og de blir bleke. Blomsten vokser aktivt i fruktbar jord med svak surhet, reagerer godt på innføring av gjødsel.

En annen viktig faktor når du vokser en flerårig er rikelig og hyppig vanning, siden astilbe er veldig fuktighetselskende. Hvis det er mulig, er det tilrådelig å plante det i nærheten av et reservoar, siden blomsten ikke liker tørr luft..

Når det gjelder transplantasjonen, kan den utføres på alle stadier av planteutviklingen, inkludert i blomstringsperioden. Astilba tolererer transplantasjon godt. Det skal tas i betraktning at i et år vokser busken med 5 cm, mens nye knopper dannes på toppen av rotstokken, så hver høst er det nødvendig å legge til jord under den.

Voksende astilba – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară