15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hortensia vokser dårlig – årsaken og løsningene

For flere år siden plantet jeg en hortensia i hagen. Frøplanten har slått godt rot, den har vokst ganske bra det første året. Neste sesong gjorde busken meg selv glad med store rosa blomsterstander. Men i sommer var det veldig liten ung vekst. Hvis hortensiaen ikke vokser godt, kan det være fordi jeg klippet den kraftig om våren? Hva annet kan hemme vekst og hvordan du kan hjelpe busken?

hortensia vokser dårlig årsak Flere og flere gartnere foretrekker hortensiaer. Ikke alle hageavlinger kan glede seg over så fargerik og rikelig blomstring, og store blomsterstand er umiddelbart slående. Noen ganger forstyrrer imidlertid elegante busker eierne, noe som reduserer utviklingen. Hvis hortensia vokser dårlig, kan årsaken være veldig forskjellig, fra feil i omsorg og til plantesykdom. Når du vet hvilke faktorer som påvirker den harmoniske utviklingen av kultur, kan du hjelpe det i tide..

Hortensia vokser dårlig – årsaken til problemet og hvordan du kan fikse det

hortensia busk En sunn, sterk busk vokser årlig unge skudd og vokser aktivt. Hvis dette ikke skjer og hortensia utvikler seg tregt, kan dette være et resultat av:

 • mislykket overvintring;
 • feil trimning;
 • tømming av jorda;
 • sykdom eller angrep av skadedyr.

Hva skal jeg gjøre hvis hortensia overvintrer dårlig og ikke vokser?

hortensia om vinterenIkke alle varianter av hortensia har høy vinterhardhet, og dette bør tas i betraktning. Når du velger frøplanter, er det verdt å gi preferanse til de artene som er i stand til å vokse under lokale klimatiske forhold. Men de vil også trenge ekstra omsorg i spesielt frostige vintre, spesielt hvis det er lite snø. Uten ly fryser rotsystemet, og den overjordiske delen av busken kan lide. Selvfølgelig er det i dette tilfellet vanskelig for hortensiaer å utvikle seg tilstrekkelig. Du kan hjelpe busken ved å utføre sanitær beskjæring og gi regelmessig kompleks fôring.

For å hjelpe røttene, anbefales det å lage en varm “pute” av humus til vinteren under busken. Det vil generere varme, varme opp røttene og vil også fungere som gjødsel.

Effekt av beskjæring på hortensiavekst

beskjæring av hortensiaAlle hortensiaer trenger uten unntak beskjæringsprosedyren, fordi den stimulerer forgreningen av busken. Noen typer krever imidlertid minimal inngrep.. Dette gjelder planter som legger blomsterknopper på tuppen av fjorårets grener, for eksempel hortensia:

 • takket;
 • eikeblad;
 • storbladet;
 • stikkende.

Radikal beskjæring av disse buskene vil ikke bare bremse veksten, men også utsette blomstringen. Derfor, før du starter et hårklipp, er det verdt å huske hvilken variasjon som vokser i hagen..

Hvordan mate en svakt voksende hortensia med jordforringelse?

gjødsel for hortensiaVeksthemming er spesielt merkbar på de buskene som “sulter”. Uten vanlig fôring prøver hortensia ganske enkelt å overleve, og det er ikke tid til en ny vekst. En god impuls vil bli gitt ved introduksjon av nitrogengjødsel tidlig på våren – de vil bidra til å starte veksten. Før du legger knoppene, vil det være mer hensiktsmessig å bytte til mineralkomplekser.

Noen hortensiaer (store blader og panikk) foretrekker sure jordarter. Ikke glem dette, periodisk surgjøring av jorda med oksalsyre (2 ss per bøtte vann).

Hvordan hjelpe hortensiaer med sykdom eller skadedyr?

hortensia sykdomUtviklingen av hortensia bremser, eller til og med busken begynner å forsvinne helt hvis planten angriper:

 • grå råte – trenger behandling med Fundazol;
 • klorose – Ferovit vil hjelpe;
 • mugg – du trenger Topaz- eller Skor -soppdrepende midler;
 • peronosporose – det er nødvendig å spraye med en såpevann løsning med tilsetning av kobbersulfat;
 • septoria – umiddelbar behandling med kobbersulfat.

Du kan frigjøre hortensiaen fra skadedyr ved å spraye med en såpe og hvitløk. Og insektmiddel Decis vil lindre snegler og snegler.

Video om hemmelighetene til å vokse, god utvikling og blomstrende hortensia

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară