15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kinesiske Astilba vil glede deg over upretensiøsitet og nydelig blomstring

Fortell meg hva som er kinesisk astilba? På våren ga en nabo meg noen divisjoner, og alle ble vellykket rotfestet i landet. De fleste har til og med begynt å blomstre med vakre frodige lakserosa blomsterstander. Jeg bryr meg bare om hvordan de skal overleve vinteren. På dacha er vi hovedsakelig om sommeren, men om vinteren kommer vi sjelden. Kanskje om høsten må du dekke buskene slik at de ikke fryser?

astilba kinesisk Frodige rosetter med åpent blad og myke lyse panikler vil dekorere stedet i mer enn ett år. Kinesiske Astilba er en av de mest upretensiøse artene av denne flerårige planten. Den kan plantes både i et solrikt område og i delvis skygge. Dessuten påvirker dette på ingen måte overflod av blomstring. Motstand mot tørke og sykdom, en rekke varianter og farger og enkel vedlikehold – det er det som vil glede Astilba.

Kinesisk astilba – spesifikke trekk ved anlegget

syrin astilbe En urteaktig flerårig fra saxifrage -familien vokser i form av en tett og spredt busk. De oppreiste, glatte stilkene er dekket med dekorativt åpent løvverk. Bladplatene, dissekert i lober, har en oval form og en takket kant. Nærmere røttene, de er større og festet på tykke petioles. Fargen på bladene er en vakker mørkegrønn farge, men det er varianter med originale rødlige blader..

Blomsten har et kraftig rotsystem, mens den øvre delen ligner med alderen, og den nedre delen dør delvis av. Men til gjengjeld fornyes roten, og hver sesong vokser den et par centimeter over jorda..

Busken blomstrer om sommeren og frigjør lange, opptil 60 cm, panikler. Blomstene i seg selv er veldig små, men det er mange av dem, så panikken er tykk. Fargen avhenger av den spesifikke sorten og kan være veldig forskjellig, fra hvit og rosa til lilla.

Høyden på selve planten avhenger også av sorten.. Det er kompakte arter som ikke er høyere enn 50 cm eller store skjønnheter med grener høyere enn 1,5 m, for eksempel:

  • dverg astilbe Pumila og Vision i hvitt opptil 45 cm høy;
  • mellomstore varianter Pearl Rhine og melk og honning opptil 70 cm i høyden;
  • høy astilbe (mer enn 1 m) Superba og Dauria.

Etter å ha plantet flere arter med forskjellige blomstringsperioder, kan du beundre astilba hele sommeren. Tidlige varianter vil glede seg over panikk i juni. Etter dem, i juli, blomstrer midtblomstrende astilbe. Og sene varianter vil avslutte sesongen med augustblomstring..

Hvordan ta vare på en flerårig

astilba hvitKinesisk astilba krever ikke verken belysning eller sammensetning av jorda. Imidlertid har det i praksis blitt lagt merke til at hun føler seg best i en åpen skygge på ler nær vannforekomster. Når du planter busker, må du huske på at dette er en ganske høy og frodig plante. Avstanden i gruppeplantinger bør være 50 cm, men etter 6 år vil buskene fortsatt vokse, og de må plantes.

Flerårig pleie er enkel og består av regelmessig vanning og sesongmessig fôring. I voksne planter bør jord legges til de voksende røttene. En av de viktigste fordelene med astilba er høy frostbestandighet. Hun går i dvale uten problemer, mens ingenting spesielt må gjøres. Det er nok bare å kutte av antennedelen om høsten (den dør uansett) og mulch busken.

Vokser astilba kinesisk og ikke bare – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară