15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor hortensiablader blir gule: årsaker og måter å eliminere dem

Fortell meg hvorfor hortensiablader blir gule? Min skjønnhet er allerede tredje året, og nylig begynte hun å legge merke til at bladene begynner å miste sin rike grønne farge. Jeg tar vare på henne, som vanlig, men jeg har ikke befruktet på lenge. Kanskje dette er årsaken til gulningen?

hvorfor blir hortensiablader gule Alle elsker hortensia for sin nydelige fargerike blomstring, og det er ikke nødvendig å ha en hage, fordi denne planten kan leve i en gryte. Generelt er det upretensiøst, men noen ganger blir det helt uforståelig hvorfor bladene på hortensia blir gule. I de fleste tilfeller er vi selv skyldige, glemmer å vanne eller mate busken i tide. Uansett er det viktigste å oppdage problemet i tide og finne årsaken. Å vite hva problemet er, er det lettere å svare tilstrekkelig og ta den riktige avgjørelsen. Blomsten vil ikke tilgi feil og kan ikke bare miste blader, men også dø helt. Så hva kan føre til det faktum at det lyse, saftige grønne bladverket til planten begynner å tørke ut?

Hvorfor hortensiablader blir gule: vanlige årsaker og feil

Hvis du merker at bladplaten har blitt blek og begynner å ta en gul fargetone, kan dette være et resultat av:

  • feil valgt landingssted;
  • ikke regulert vanningsregime;
  • ernæringsmessige mangler;
  • sykdom.

Hvor vokser hortensiaen din?

velge et sted for hortensia Den blomstrende skjønnheten elsker god belysning, men lider av direkte sollys. De forårsaker ikke bare gulning, men også hele brannskader på bladene. Under slike forhold vil hortensia blomstre verre. Dyp skygge er ikke egnet for kulturen: busken begynner å strekke seg, og fargen på både blader og blomsterstander mister lysstyrken.

Hvis du gjorde en feil med stedet for hagehortensia, transplanter den, før det er for sent, i den åpne skyggen under treet. Husk samtidig at det ikke skal være et trekk som planten ikke tåler. Plasser innendørs hortensia på vinduet øst eller vest som ikke åpnes.

Hvor ofte vanner du busken

vanning hortensiaBåde hage og innendørs hortensiaer elsker vanlig, men moderat vanning. Overflødig fuktighet vil ikke bare føre til gulfarging av løvmassen. Rotsystemet, som stadig er i et vanntett miljø, vil begynne å råtne, noe som vil føre til at planten dør. Vann busken først etter at matjorden tørker ut. Vurder naturlig nedbør for hagen din. Hvis det regner ofte, er det ikke behov for vanning i det hele tatt..

Ikke glem at hortensia elsker sur jord. Tilsett sitronsyre i vannet en gang i måneden.

Når var siste gangen en blomst ble matet

gjødsel for hortensiaSom enhver blomstrende avling trenger hortensia et balansert kosthold. Så hun vil vokse mer aktivt, og hun vil knytte flere knopper. Når du gjør dette, må du ta hensyn til den vegetative syklusen og velge riktig gjødsel:

  • bruk nitrogenholdige preparater tidlig på våren;
  • om sommeren, når busken blomstrer, bruk Kemira blomst kompleks gjødsel;
  • om høsten, lag en kaliumfosforgjødsel for å forberede busken for overvintring og blomsterknopper for neste sesong.

Fôringshyppigheten er ikke mer enn 2 ganger i måneden. Kan kastes med organisk materiale en gang til (infusjon med mullein).

Hva kan hortensia skade?

mugg på hortensiaerDessverre, selv med den mest riktige omsorgen, er planten ikke immun mot forskjellige sykdommer.. Oftest påvirkes hortensia av:

  1. Pulveraktig mugg. Lys grønn-gule flekker vises på oversiden av bladene, som gradvis blir brune. På samme tid er baksiden av platen dekket med en gråaktig blomst..
  2. Ringpunkt. Det fremstår som lyse flekker på ungt løvverk. Hvis de ikke behandles, vil bladene deformeres og dø av..

Rettidig behandling med Fitosporin vil bidra til å redde planten. Hvis sykdomsutbruddet glippes og det meste av busken påvirkes, vil det være nødvendig med sterkere legemidler: Topaz, Skor.

Guling av hortensiablader som følge av klorose – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară