15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner for omsorg for falmet Kalanchoe

Fortell meg hva jeg skal gjøre med Kalanchoe, som har bleknet? Jeg hørte at busken skulle kuttes helt, men jeg beklager. Men jeg vil også se blomstring neste år. Hvordan gjøre det riktig?

Kalanchoe bleknet Kalanchoe, spesielt dens blomstrende varianter, er veldig populær blant blomsteroppdrettere. En upretensiøs saftig med frodige buketter med blomsterstander i de mest varierte farger og former krever ikke spesiell omsorg, dessuten har den et veldig vakkert utseende. En slik plante kan brukes som gave til en ferie, eller du kan dekorere hjemmet ditt med det. Imidlertid, for all sin upretensiøsitet, har kultiveringen av Kalanchoe en nyanse, som blomstringen i fremtiden direkte avhenger av..

Etter blomstring bør busken hvile og få styrke. Hvis du ikke gir ham en sovende periode, kan det ikke forventes blomster..

Så hva bør du gjøre når Kalanchoe har falmet? Les en artikkel om omsorg for Kalanchoe!

Vi sender anlegget for å hvilebeskjæring

Først av alt, når de siste knoppene visner på stenglene, bør de alle kuttes av. I tillegg bør grener kuttes helt og etterlate stubber som ikke er mer enn 3 cm høye. Denne kardinalbeskjæringen bidrar til å forynge busken og stimulerer dannelsen av nye skudd med blomsterknopper.

Skårne topper kan rotes i jord eller i et glass vann for nye prøver.

trimmet KalanchoeNå må Kalanchoe gi passende forhold for hvile. For å gjøre dette, send potten i minst en og en halv måned til et rom der:

  • dårlig belysning;
  • lav temperatur (opptil 15 grader Celsius).

I hvileperioden er vanningen av blomsten sterkt begrenset. Det er nok å fukte jorden en gang hver tredje uke, bare for at røttene ikke skal tørke helt ut.

Det andre livet til KalanchoeKalanchoe vokser tilbake

Etter at blomsten har hvilt i 1,5-2 måneder, kan den settes tilbake til vanlige forhold. I varme og i god belysning vil stubbene våkne og begynne å vokse aktivt med nye skudd. Nå må Kalanchoe vannes regelmessig, men ikke for hardt, for ikke å rote røttene fra stillestående vann.

For at busken skal være rund og vakker, må du forme den ved å knipe kvistene etter hver tredje bladrekke. Hvis du gir Kalanchoe muligheten til å vokse alene, i stedet for en frodig busk, kan du få et slurvete rot.

Hvis planten til tross for resten aktivt vokser løvmasse, men ikke engang tenker på å blomstre, kan du tvinge den til å gjøre dette ved å redusere lengden på dagslys. I løpet av 4 uker må hele potten være dekket med et tett lokk fra ca 17.00 og oppbevares i denne tilstanden til morgen. Denne teknikken fremmer rask innstilling av knopper..

Video om stell av Kalanchoe etter blomstring

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară