15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor tørker hortensia: årsaker og løsninger

Fortell meg hvorfor hortensiablader tørker? En ung frøplante ble plantet om våren, den slo rot og vokste til og med ganske bra. Men rundt midten av sommeren begynte hun å legge merke til at bladene på busken begynte å tørke ut. For sikkerhets skyld sprayet jeg den med kobbersulfat. Det er vanskelig å si om det var en effekt eller ikke – høsten kom og hortensiaen begynte å forberede seg til overvintring. Jeg vil gjerne vite hva som kunne ha forårsaket krympingen for å rette opp feil i neste sesong..

hvorfor tørker hortensiablader? Frodige, lyse og ganske enkelt enorme hortensiablomstrer tjener som en spektakulær dekorasjon av hagen. Generelt er dette en ganske upretensiøs plante som med riktig pleie ikke vil forårsake problemer. Imidlertid oppstår problemer med hortensia, spesielt for nybegynnere gartnere. Mangel på bevissthet om hva en hagekultur foretrekker, kan føre til at den begynner å være lunefull. Og et av de vanligste problemene når du vokser en flerårig, er løvverk som tørker ut. Det kan være flere grunner til at hortensiablader tørker, fra feil planting til feil ved omsorg for en busk. La oss se nærmere på dem og finne ut hvordan du kan hjelpe planten i hvert enkelt tilfelle..

Hvorfor tørker hortensiablader etter planting?

hortensia etter planting Alle planter hemmer utviklingen i tilpasningsperioden etter planting eller transplantasjon. Til å begynne med trenger de styrke for å heie og bygge opp rotsystemet først, og deretter antennen. Det er ikke overraskende at gammelt løvverk, hvis det finnes på en frøplante, ofte tørker og forsvinner..

Gjenopprettingsperioden kan vare opptil 2 måneder. For å hjelpe hortensiaen til å slå rot, anbefales det å behandle den hver 10. dag med et vekststimulerende middel, for eksempel Zircon..

Upassende plantested for hortensiaer som årsak til at løvverk tørker ut

brenne på hortensiaHortensia trenger et koselig, lyst område med sur jord. Bare der vil den aktivt utvikle seg og blomstre voldsomt.. Motsatt begynner bladene på busken å tørke ut eller bli dekket med tørre flekker i tilfelle:

  1. Overdreven belysning. Hortensiaer får brannskader fra direkte stråler i solen. Det er bedre å gi henne et sted i skyggen av trær med en åpent krone.
  2. Utkast. Den varmeglade hortensiaen er redd for vinden, og busken kan forsvinne helt. For å forhindre dette, bør det transplanteres ved å velge et beskyttet, koselig sted, for eksempel under veggen i et hus..
  3. Lav surhet i jorda. Alkalisk jord er ikke egnet for hortensia. Busken må enten transplanteres eller gjødsles regelmessig for å forsure jorden. Det rimeligste alternativet er å tilsette et par dråper sitronsaft for hver liter vann når du vanner hortensiaen..

Saften kan erstattes med eddikessens (0,5 ts for 5 liter vann).

Hvilke feil i omsorgen fører til tørking av blader på hortensiaer?

hortensia tørker uten vanningHvis plantestedet er valgt riktig og jorda er sur nok, kan løvverk tørke ut som følge av feil ved pleie, nemlig:

  1. Utilstrekkelig vanning. Planten elsker vann, så du må sørge for at bakken under busken ikke tørker ut, spesielt om sommeren. I dette tilfellet bør vannet for vanning være mykt, fast og ikke kaldt.
  2. Mangel på mat. I perioden da hortensia danner knopper og blomstrer, trenger den ekstra fôring. Mineralkomplekset må tilsettes minst 3 ganger i måneden.

Hvis hortensia vokser i et drivhus, bør du ofte ventilere den og spraye busken for å opprettholde optimal fuktighet..

Sykdommer som får hortensiablader til å tørke ut

hortensia sykdomNoen ganger tørker busken opp selv med riktig pleie. I dette tilfellet er det mulig at sykdommer manifesterer seg på denne måten, nemlig:

  1. Klorose. Sykdommen begynner med gulfarging av bladplaten, mens selve venene forblir grønne. Klorose, hvis den ikke blir behandlet, får løvet til å tørke ut, krølle og felle. Du kan hjelpe hortensiaer ved å sprøyte busken med preparater med høyt jerninnhold.
  2. Septoria. Brune flekker vokser over tid, noe som fører til tørking og død av løvverk. Behandlingen trenger radikal. De berørte grenene skal kuttes, og de resterende skal behandles med et soppdrepende middel..

Video om sykdommer og skadedyr av hortensia

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară