15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan ta vare på at en kinesisk rose blomstrer hvert år

Fortell oss hvordan du skal ta vare på en kinesisk rose? Et lite tre ble gitt til meg av mine kolleger på jobben. Hun tok ham med hjem og om sommeren var gryta på den åpne terrassen. Etter min mening følte han seg bra der, siden blomsten i løpet av denne tiden vokste og ble til en frodig busk. Men snart høst, og han må tas med inn i huset. Hvor er det beste stedet å sette en rose og hvor ofte du trenger å vanne den?

hvordan ta vare på en kinesisk rose Den kinesiske rosen er en av de mest populære plantene. Det kan ofte finnes både i kontorlokaler og i leiligheter og private hus. Frodige busker eller små trær vil dekorere interiøret med sitt rike og lyse løvverk. Og de blomstrer veldig vakkert og oppløser store blomsterstander, egentlig litt som en hagerose. De kan være enkle eller utstoppede, og fargen er hovedsakelig i hvitt, rødt og gult. Hjemme føles planten bra, men for å nyte blomstringen hvert år må du vite hvordan du skal ta vare på en kinesisk rose. Hvis du gjør alt riktig, vil rosen bli fra en liten busk til et ekte lite tre og blomstre regelmessig.

Hvordan ta vare på en kinesisk rose og hva du må ta hensyn til

Blomsten er også kjent som kinesisk hibiskus, og generelt er det en ganske upretensiøs plante. Den kan vokse med minimal forsiktighet, men det er noen regler å følge for å se blomster.. Blant dem:

  • komfortable forvaringsbetingelser;
  • egnet jord;
  • riktig vanning;
  • balansert fôring;
  • beskjæring i tide.

Temperatur og belysning for hibiskus

belysning Den kinesiske rosen er ikke spesielt krevende og kan til og med vokse i et skyggelagt rom. På den ene siden vil dette forbedre fargen på bladene, noe som gjør det dypere, men det vil påvirke blomstringen negativt. For at hibiskus skal danne knopper, trenger den god belysning, men uten fanatisme. Fra direkte sollys visner bladene og stygge lys flekker vises på dem..

Innendørs rose elsker varme, men den kan overvintre i lett kjølig (ca. 6 ° C varme). Men om sommeren er det best å sette potten utenfor under trærne – der vil blomsten begynne å aktivt vokse nye skudd.

Når det gjelder luftfuktighet, elsker hibiskus fuktighet. Tørr luft er imidlertid ikke veldig skummelt for ham, spesielt hvis bladene ofte sprayes.

Hvilken jord trenger innendørs hibiskus?

jordenDen kinesiske rosen er ikke veldig krevende for jordens sammensetning og kan overleve selv i vanlig jord fra hagen. Men for at utviklingen skal bli mer aktiv, er det bedre at underlaget er løst og næringsrikt. Det blir lettere for røttene å vokse og puste, og fuktigheten vil ikke stagnere. Det er en god idé å legge til humus – det vil gi nyttige stoffer. Og sanden vil gi luft og vann sirkulasjon.

Hvor ofte skal man vanne?

vanningVanning for hibiskus er en av de viktigste grunnleggende dyrkingene. Her må du finne den “gylne middelveien”, siden både bukten og overdørring er uønsket for en blomst. I konstant fuktig jord begynner røttene å råtne, og fra mangel på fuktighet begynner visning og bladfall..

Om sommeren blir hibiskus ofte vannet, spesielt hvis den er ute. Om vinteren økes tiden mellom vanningene, men underlaget må ikke tørke helt.

Hva du skal mate?

gjødselI vår-sommerperioden trenger hibiskus ekstra fôring, mens valg av gjødsel bør gjøres nøye. Selv om avlingen blomstrer, er ikke all gjødsel egnet for denne gruppen av planter. Mest av alt trenger hibiskus kalium og magnesium, men forsiktighet bør utvises med nitrogen og fosfor. Fra en overflod av det første begynner blomsten å “fetne” og slutte å blomstre, og overskuddet av det andre elementet reduserer blomstringskvaliteten. Topp dressing påføres hver 10. dag.

Siliplant vil bidra til å gi rosen magnesium, samt gjødsel for bartrær Greenworld. Og den balanserte sammensetningen av kalium, fosfor og nitrogen for denne blomsten er inneholdt i universalgjødsel for pottepott.

Når du skal trimme?

beskjæringDen kinesiske rosen er en av de plantene som egner seg godt til å forme. Vanlig hårklipp hjelper ikke bare med å forbedre buskens helse, men også for å gi den en fantastisk form. På slutten av vinteren blir skuddene som har forlenget i løpet av sesongen, forkortet, både gamle og unge. Etter blomstringen må du trimme alle grenene som ga knoppen. I tillegg fjernes fortykningsskudd som vokser inne i kronen og vertikalt plasserte grener helt..

Funksjoner ved omsorg for hibiskus om sommeren og vinteren

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară