15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan ser nivyanik ut – karakteristiske trekk ved kulturen

I fjor kjøpte jeg frø av hagekamille av min bestemor på markedet. Dette var i hvert fall det hun påsto og lovet at hun skulle blomstre i flere knopper. Men på slutten av våren begynte store enkeltblomster å blomstre på ganske høye busker. De så veldig mye ut som kamille, men bladene er helt forskjellige. En nabo som så blomstene mine, sa at det var en nivyanik. Fortell oss hvordan en nivyanik ser ut? Kanskje jeg virkelig skjønte det. Imidlertid angrer jeg ikke på det, fordi planten er veldig vakker, jeg vil bare vite det sikkert.

hvordan ser nivyanikken ut Blomsterhandlere er kjent med tusenfryd førstehånds, fordi disse store kamille-lignende blomstene ser flotte ut i buketter. De blir lagt til blomsteroppsatser, og denne kulturen finnes i økende grad i hagesenger. Sjarmerende knopper med en gul kjerne omgitt av langstrakte hvite kronblad vil pryde stedet i lang tid. Denne planten finnes hos mange blomsteroppdrettere, men ikke alle vet hva som vokser med dem. De fleste er ganske sikre på at store tusenfryd blomstrer med dem, fordi begge kulturer er veldig like. Hvis du også har en lignende blomst, gjør det ikke vondt å finne ut hvordan tusenfryd ser ut. Dette vil bidra til å identifisere planten nøyaktig, og følgelig gi den passende omsorg. I tillegg, ved å kjenne blomsten “i ansiktet”, kan du diversifisere blomsterbedet ved å plante andre varianter av den..

Hvordan ser en nivyanik ut: karakteristiske trekk ved kulturen

tusenfryd og kamille I dag er Nivyanik medlem av familien Asteraceae, selv om den i den siste tiden tilhørte slekten av krysantemum. Det er en årlig eller flerårig urt som foretrekker godt solbelyste strender og enger. Den kan ofte finnes under naturlige forhold, og hybridsorter har funnet sin plass i barnehager og blomsterbed..

Utvendig er tusenfryd en busk med oppreist uforgrenede stilker og en basal bladrosett. Plantehøyden avhenger av den spesifikke sorten og kan enten være 15 eller 130 cm. Rotsystemet til planten ser ut som en kort og fibrøs stang, malt i skarlagenrød farge. På toppen av peduncles blomstrer enkelte tusenfrydformede blomster to ganger i sesongen (på slutten av våren og sensommeren). For deres utseende blir tusenfryd ofte kalt eller forvekslet med kamille, men dette er ikke slik..

Faktisk, i tillegg til blomster, har tusenfryd ingenting til felles med kamille.. Du kan skille dem fra følgende funksjoner:

  • i tusenfryd er stilkene jevne, forgrener seg ikke, eller det er veldig få grener – kamille er preget av aktiv dannelse av laterale skudd;
  • bladene på tusenfrydene er hele og vokser fra den nedre delen av stilkene, mens de i kamille er tynne, delikate, festet langs hele stammen;
  • tusenfryd blomstrer med enkelt store knopper, i motsetning til den flerblomstrede og mindre kamille.

Ved plantens struktur er tusenfryd nærmere krysantemum, og ikke kamille, bortsett fra at den ikke har pubescens og en karakteristisk lukt.

Nivyanik -varianter

Det er flere dusin plantearter, blant dem de mest kjente er tusenfryd:

  1. Vanlig (varianter Maxima Kening, Massitern, May Queen).Tusenfryd
  2. Greatest (varianter Alaska, Silver Princess, Broadway Lights).Nivyanik den største
  3. Storslått (varianter Beethoven, Fiona Goghill).Nivyanik er fantastisk
  4. Marsh (høyde opptil 30 cm, blomstene er små, opptil 3 m i diameter, vokser på våte jordarter).myr tusenfryd
  5. Kuril (høyde 20 cm, blomsterdiameter opptil 8 cm).kuril daisy
  6. Alpint (laveste utsikt med 15 cm rosett og lavendelblomster).alpin tusenfryd

Video om hemmelighetene til å vokse en tusenfryd i hagen

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară