15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva du skal lage i en stekepanne av støpejern eller for hvilke retter som er disse rettene best

Fortell meg hva du skal lage i en støpejernspanne? Vi flyttet for å bo i landsbyen, i huset til den gamle bestemoren. Jeg begynte å skille tingene som ble lagret der, og fant et helt sett med støpejernsfat. Det er synd å kaste det, likevel minne, spesielt siden det er i utmerket stand. Jeg ryddet opp litt og var som ny. For hvilke retter kan den brukes, og er det noen begrensninger?

hva du skal lage i en støpejernspanne Moderne teflonbelagt kokekar er først og fremst veldig vakkert og tillater bruk av et minimum av fett. Men det kan ikke sammenlignes med støpejerns kjeler og panner. Og det spiller nesten ingen rolle hva du skal lage i en støpejernspanne – rettene er alltid deilige. Hemmeligheten ligger nettopp i selve materialet. På den ene siden er den ganske tung, men de tykke veggene varmes jevnt opp. Dette lar deg fordele varmen til alle komponentene likt, og det er ingen sjanse for at noen sider forblir ukokte eller omvendt brenner. Selv det største kjøttstykket blir saftig.

Hva du skal lage i en støpejernspanne

Støpejernspanne Støpejern har utmerket varmeledningsevne og er rett og slett ideelt for retter der du trenger en jevn temperatur uten svingninger. På en gasskomfyr varmes enhver annen panne veldig raskt opp, og bunnen er varmere enn sidene. En støpejernspanne har ikke slike feil. Varmen fra bunnen stiger langs veggene i fatet, og den varmes jevnt opp.

Bestemors tunge stekepanner er nyttige der du trenger å beholde saften i tilberedningsformen eller få en sprø skorpe. I slike retter kan du både steke og bruke den som bakebolle i ovner..

Best av alt, i støpejernspanner får du:

  • kjøtt, både svinekjøtt og kylling;
  • paier;
  • pannekaker;
  • pannekaker;
  • stekte egg.

Hvis eggene fester seg i bunnen mens de tilberedes, er ikke kjelen problemet. Dette skjer hvis det er partikler av den forrige parabolen i den. Rettene bør vaskes godt, så blir omeletten utmerket..

For hvilke retter er det bedre å ikke bruke støpejernsfat

brent mat i en stekepanneOg likevel er det i noen tilfeller verdt å foretrekke moderne “tefaler” og andre panner med non-stick belegg eller tynne vegger. Dette gjelder retter der det er høy temperatur som er viktig. Så det er ikke tilrådelig å steke fisk i støpejern, spesielt tilapia – det begynner å smuldre.

Støpejern er heller ikke egnet for noen sure sauser som skal tilberedes på svak varme, for eksempel marinara og bolognese. Det er også uønsket å bruke det til retter som inneholder eddik eller vin. Syren “spiser” stekelaget og kommer til metallet. Som et resultat får det som er i pannen sin karakteristiske smak. Støpejern har generelt evnen til å absorbere lukt. Derfor er det lurt å ha to forskjellige panner for koteletter og pannekaker. I ekstreme tilfeller er det nødvendig ikke bare å vaske grundig, men også å kalsinere saltet på det..

Vi forbereder en ny støpejernspanne for bruk – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară