15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan forplante hibiskus hjemme?

Jeg fikk en hibiskus av bestemoren min. Planten er veldig gammel, den har ikke blitt kuttet på lenge, som et resultat av at den har et stygt utseende. Så jeg bestemte meg for å avle ny hibiskus. Fortell meg hvordan du formerer hibiskus hjemme?

Hibiskus eller kinesisk rose er en vakker busk med elegante, lyse grønne blader av ganske store størrelser, som blomstrer i store blomsterstander i forskjellige farger. Anlegget brukes ofte til å dekorere kontorlokaler, men det finnes også på vinduskarmen hjemme. Selv om en voksen busk over tid ikke lenger får plass der – sterke skudd danner et ekte tre, noen ganger når de opptil 3 meter i høyden.

ung hibiskus

Hjemme kan hibiskus formeres på to måter:

  • frø;
  • stiklinger.

Se også artikkelen: Kinesisk rose – hjemmepleie!

Formering av hibiskus med frø

reproduksjon av frø

For å skaffe kvalitetsplanter kjøpes kinesiske rosenfrø fra en spesialisert blomsterbutikk. For planting, plukk opp en bred, men ikke dyp potte eller eske og fyll den med næringsrik jord.

Lag et spor (grunt), vann det eller spray det med en sprayflaske. Legg ut frøene ett om gangen og dryss over litt jord. Det er ikke nødvendig å utdype. Dekk potten med plastfolie og legg den på et lyst, varmt sted..

Med jevne mellomrom heves filmen for å ventilere drivhuset. I stedet for å vanne, sprayer de bakken godt. Så snart frøene klekkes, kan filmen fjernes. Etter hvert som plantene vokser, dykker de største og sterkeste i separate potter for dyrking.

Ulempen med reproduksjon av frø er at plantene som er oppnådd på denne måten ikke alltid beholder sortegenskaper, dessuten blomstrer de bare i det fjerde året..

Formering av en kinesisk rose ved stiklinger

stiklinger

Hjemme blir den kinesiske rosen oftest forplantet ved hjelp av stiklinger. For å gjøre dette, blir en sunn semi-lignifisert skudd kuttet av toppen, som det er tre knopper på. Lengden på skjæringen bør ikke være mer enn 15 cm, og kuttet skal gjøres skrått. De nedre bladene kuttes av, og kuttet skjæres ovenfra i rett vinkel. Dryss kuttområdet med treaske eller fukt i en rotstimulator.

Du kan rote stiklingene i et glass vann, eller ved å plante dem med en gang. For å rotte plantede stiklinger, bruk våt sand eller bland det med torv.

stiklinger i et drivhus

Fyll plastkopper med jord, vanne den og plant en stilk, og komprimer jorden litt rundt. Akkurat som ved såing av frø, plasseres glasset i drivhuset fra en pose til stiklingene slår rot. For å fjerne akkumulert fuktighet, åpnes posen av og til..

Den rotfestede skjæringen vil være klar for transplantasjon til et permanent sted om omtrent fire uker, og vil glede deg over den første blomstringen neste år..

Vi dyrker hibiskus hjemme – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară