15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva du trenger å vite om en julestjernetransplantasjon?

I fjor ga de meg en julestjerne til bursdagen min, men til min store beklagelse visnet busken så snart den bleknet. En venn sa at det var nødvendig å transplantere ham til et annet land. Nylig bestemte jeg meg for å ta en sjanse, og igjen, på egen hånd, kjøpte jeg en annen plante. Fortell meg når du skal plante julestjernen igjen, og hva slags jord liker den? Jeg hadde virkelig ikke lyst til å miste blomsten igjen, den er smertefullt vakker.

julestjernetransplantasjon En vakker busk fra Molochaev -familien tiltrekker seg oppmerksomhet med sin opprinnelige blomstring. Blomstene i seg selv er små og ganske iøynefallende, de representerer ikke noe spesielt. Men store stipler, med sin papiraktige struktur og de mest utrolige fargene, skiller planten umiddelbart fra resten. Et annet trekk ved julestjernen er at den blomstrer nærmere vinteren og hviler ikke mer enn to måneder fra slutten av februar..

Generelt er denne blomsten ikke veldig lunefull og kan godt vokse som en flerårig, selv om noen dyrkere, etter blomstringens og blekningen av vekstprosesser, bare kaster planten og deretter kjøper en ny. Hvis det likevel besluttes å forlate julestjernen, er det viktig å umiddelbart ta hensyn til jorda det vil vokse i, fordi plantens videre utvikling og muligheten for blomstring avhenger av dette. Så for å bevare en blomst må du vite når og i hvilken jord den skal transplanteres..

Hva slags land elsker julestjernen??jord for julestjerne

Som all euphorbia trenger julestjernen en veldig lett jord som lar fuktighet passere godt. Hun vil rett og slett ikke overleve stillestående vann og vil raskt råtne. For disse formålene er det godt å bruke en slik jordblanding:

  • torvland – 3 deler;
  • løvjord – 2 deler;
  • torv og sand – ett stykke om gangen.

I tillegg er god drenering en forutsetning for å dyrke julestjerne..

Når du skal transplantere en kjøpt plante?kjøpte julestjerne

Alle butikkjente julestjerner trenger jordskifte når de vokser i såkalt fraktjord. Den er ikke beregnet på langvarig dyrking, fordi den ikke inneholder næringsstoffer – i butikken blir blomster “matet” ved gjødsel med gjødsel.

Det er imidlertid umulig å transplantere planten umiddelbart etter kjøpet – du må gi den tid til å tilpasse seg nye forhold. Generelt vil det ta 3 til 4 uker..

Hvis det ikke er mulig å transplantere julestjerne, må du fortsette “lagre” omsorgen etter den og mate den med kaliumfosforgjødsel slik at planten ikke forsvinner.

Når skal man transplantere en voksen julestjerne?omlasting av julestjerne

Den neste plantetransplantasjonen bør utføres hvert år etter at hvileperioden er over og busken begynner å vokse. Dette vil fremgå av utseendet på unge blader på grenene. Den optimale tiden for transplantasjon er fra april til mai..

Et trekk ved den årlige transplantasjonen av julestjerne er at den best utføres ved overføringsmetoden, uten å frigjøre rotsystemet fra det gamle substratet. Dette vil bidra til å holde de delikate røttene intakte..

Blomsterkrukken skal ikke være for romslig – det er nok hvis dens diameter er 3 cm større. Du trenger bare å fylle frisk jord til ønsket nivå og fylle det dannede rommet mellom den installerte busken og blomsterpottens vegger..

Videoinstruksjon for transplantasjon av julestjerne

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară