15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan velge en kjele for oppvarming av et privat hus – hvilken type utstyr er effektiv og rimelig

Fortell meg hvordan du velger en kjele for oppvarming av et privat hus? Vi har en dacha, tidligere brukte de den bare i sommerferier. Men nå har sønnen vokst opp, og snart får vi et barnebarn eller barnebarn. Så de bestemte seg for å forlate leiligheten for de unge, og flytte for å bo i stua selv. Alt er der, men bare en peis kommer fra oppvarmingen, og du kan ikke varme opp alle rommene med det. Hva er den beste kjelen å sette, slik at den er både varm og økonomisk?

hvordan velge en kjele for oppvarming av et privat hus Utenfor vinduet, høsten, har trærne i hagen nesten sluppet bladene, og veldig snart vil de første snøfnuggene virvle opp i luften. Så det er på tide å gjøre seg klar for fyringssesongen. Og det første spørsmålet som dukker opp er hvordan du velger en kjele for oppvarming av et privat hus. I dag i spesialforretninger er det et så stort utvalg at det er vanskelig for en vanlig person å finne ut av det. I de fleste tilfeller spiller selvfølgelig priskategorien en avgjørende rolle. Men dette er ikke alle parametrene som må styres av..

Hva er kjelene for oppvarming

typer varmekjeler Avhengig av hvilken type drivstoff som brukes, skilles følgende typer kjeler:

  1. Fast drivstoff. Har flere alternativer for modeller som kjører på fast brensel. Det kan være kull eller tre, eller pellets..
  2. Gass. Det er en konvensjonell modell og en kompenserende.
  3. Dieselolje
  4. Elektrisk drevet av elektrisitet.
  5. Universell. Kan brukes med enten lett, gass eller fast drivstoff.

Det første valget vil avhenge av hvilken type drivstoff som er tilgjengelig i et bestemt område. Det vil også være nødvendig å beregne hvor mye oppvarmingen vil koste. Og velg det mest optimale alternativet som er tilgjengelig for kjøp, installasjon og drift. I tillegg bør du korrekt beregne kraften til utstyret og ta hensyn til dimensjonene til det fremtidige kjelerommet..

Hvordan velge en kjele for oppvarming av et privat hus – sammenligne typer utstyr

sammenligning av kjelerHver kjele har sine egne fordeler og ulemper, og de gjelder ikke bare kostnaden. Dette er energiforbruk, og økonomi, og drift, og arbeidseffektivitet..

Kjeler med fast brensel

kjele for fast brenselAv fordelene er det verdt å merke seg den rimelige prisen på selve kjelen og dens autonomi. Utstyret og høy effektivitet vil glede seg. Men for dette er det nødvendig å bare bruke drivstoffet det er beregnet på. Og selvfølgelig, følg med på dette i tide og legg til ved eller kull slik at kjelen ikke slokkes. Selv om det også er modeller med automatisk fôring på salg. Men i private hus blir de sjelden brukt på grunn av den høye prisen..

Pelletskjeler

pelletskjelEt godt og autonomt alternativ, det er modeller med en bunker, som lar deg ikke se inn i kjelen på et par dager. Blant ulempene er det verdt å merke seg at slike enheter trenger et stort separat rom. I tillegg er de dyre og krever drivstoff av høy kvalitet..

Oljefyrte kjeler

oljekjeleDe tillater ikke å avhenge av den lokale gassledningen, mens de ikke krever installasjonstillatelse. Energieffektiviteten er ganske høy, men det er også ulemper:

  • behovet for oppvarming av drivstoffledningen i kaldt vær;
  • bråk;
  • ubehagelig lukt;
  • høye kostnader for flytende drivstoff av høy kvalitet.

Elektriske kjeler

elektrisk kjeleMer egnet som et midlertidig alternativ. Selv om kjelene i seg selv ikke er dyre, vil strømkostnadene være høye. Det er ikke vanskelig å installere og bruke slikt utstyr. Men det er nødvendig å sørge for et trefaset strømnett. I tillegg er kjelen følsom for strømbrudd og er helt avhengig av tilgjengeligheten..

Gasskjeler

hvordan velge en gasskjele for oppvarming av et privat husHovedproblemet er å få tillatelse til installasjon og overholde alle krav. Prisen på selve kjelen er ganske rimelig, du kan velge en enkeltkretsmodell som bare fungerer for å varme opp rommet. Eller en dobbeltkretsfyr, som også vil gi huset varmt vann.

Universelle kjeler

universal kjeleBrukervennlighet skiller seg fra fordelene. Du kan midlertidig varme opp rommet med flytende gass, og deretter bytte til strøm. Det er modeller som også bruker fast eller flytende drivstoff..

Tips for valg av varmekjele

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară