15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Forbereder Kampsis for vinteren: når og hvordan dekker den

I høst plantet jeg en Kampsis i min dacha, som jeg hadde drømt om lenge, og nå er jeg bekymret for hvordan den vil overvintre. Busken er ung, og vi er konstant på dacha bare om sommeren. Jeg vil virkelig ikke at han skal bli frosset ut. Fortell meg om det er nødvendig å ly Kampsis for vinteren, eller om han kan overleve det uten ly?

Kampsis om vinteren Treet liana er veldig populært og dyrkes ofte av blomsteroppdrettere. Campsis kalles også tekoma eller rørblomster på grunn av de opprinnelige store blomsterstandene. De ser ut som langstrakte klokker og kommer i forskjellige farger, men de mest populære variantene med oransje knopper. Med sommerens begynnelse er de lange skuddene bokstavelig talt strødd med hele klynger av slike klokker og representerer et skuespill av ubeskrivelig skjønnhet, som kan beundres til begynnelsen av høsten. Busken er ikke mindre vakker resten av tiden, for bak det tette grønne bladverket, som ligner på palmekvister, er skuddene selv praktisk talt usynlige.

Campsis er en ideell løsning for å dekorere lysthus, fordi de fleksible grenene klamrer seg godt til støtten og vokser raskt og vikler seg rundt den. Over tid ligner skuddene og fikser busken godt, og du kan ikke bekymre deg for påliteligheten til et slikt design.

Generelt er Kampsis veldig seig, og krever praktisk talt ikke oppmerksomhet for seg selv. Den eneste betingelsen du bør være oppmerksom på er overvintringen. Når det dyrker vinstokker i de sørlige områdene, overvintrer det uten tap i det åpne feltet i sin naturlige tilstand. I den nordlige stripen må imidlertid Kampsis være skjermet for vinteren.

Både voksne og unge planter tåler vinteren godt uten ly, forutsatt at lufttemperaturen ikke faller under 20 grader under null. Til lavere priser er ly en forutsetning for plantens sikkerhet, mens både røtter og skudd må “isoleres”.

Forberedelsen av busken for overvintring begynner om høsten, kutter alle unge skudd på den og etterlater bare hovedgrenene og skjelettstammen.

Hvordan ly til en ung Kampsis?ly for unge Kampsis

Hvis busken er ung og grenene ennå ikke er lignifiserte, fjernes de fra støtten (espalier) og legges på bakken. Om nødvendig presses skuddene til bakken med metallbraketter slik at de ikke stiger. Hvis det er mulig, sprinkles grener på toppen med grangrener eller høy, i ekstreme tilfeller er sagflis eller fallne blader egnet. På slutten er “grønnsaksteppet” dekket med en film, og drysset det rundt kantene med jord. Med vårens ankomst blir grenene returnert til espalieret igjen..

Hvordan dekke en voksen busk på en støtte?ly av en busk på en støtte

Det er nesten umulig å fjerne gamle tykke grener fra en espalier eller bue uten å skade dem. I dette tilfellet kan du fortsette som følger:

  1. Isolere røttene separat med grangrener eller blader.
  2. Pakk grenene med lutrasil.
  3. Dekk selve busken med folie.

Video om forberedelse av tekoma for overvintring

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară