15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner ved omsorg for den mest velduftende innendørs planten – jasmin

De ga meg innendørs jasmin til bursdagen min. Jeg liker egentlig ikke krypplanter, men denne busken sjarmerte meg bare med sine hvite duftende blomster. Fortell meg hvordan du skal ta vare på jasmin slik at den blomstrer så vakkert i fremtiden?

jasmine sambac Når du sier “jasmin”, forestiller de seg umiddelbart en stor busk i hagen, dekket med små hvite blomsterstander som avgir en heftig lukt. Men dette er ikke et enkelt eksemplar av en plante – den har mer enn 300 arter. Blant dem er det også innendørs blomster dyrket innendørs. Det er få av dem, bare fire varianter, men oftest på vinduskarmen finner du sambac jasmin – en eviggrønn plante med krypende stilker og lang blomstring. Blomstringene er middels store, kan være enkle eller doble, og de utstråler også en søt lukt som er karakteristisk for planten..

Generelt er denne kulturen ikke spesielt finurlig, men for at den skal blomstre årlig, må du vite noen av nyansene for hvordan du skal ta vare på jasmin..

Temperatur og belysning

jasmin på vinduet

Jasmine er en termofil plante og vokser godt når lufttemperaturen i rommet er omtrent 24 grader Celsius. Men med høstens ankomst må potten flyttes til et kjøligere rom..

Unngå å plassere en jasminpotte på soverommet, da den tunge, søte duften kan forårsake hodepine..

Den optimale temperaturen for overvintring av jasmin er 10 grader Celsius; ved en høyere temperatur vil planten aktivt vokse unge blader og skudd, men vil ikke blomstre neste år.

Alle typer jasmin har delikate blader og er følsomme for direkte sollys, der de får brannskader. Diffus belysning er det en blomst trenger, så øst eller vest er mest egnet for dyrking av jasmin.

Vannings- og fôringsmodus

Om sommeren er det nødvendig å vanne blomsten annenhver dag, slik at jorden ikke tørker ut, men ikke oversvømmer den. Det øverste jordlaget i potten skal tørke ut mellom vanningene. Om vinteren vannes jasmin sjeldnere..

For å opprettholde det høye fuktighetsnivået som planten trenger, bør den sprayes ofte. Unntaket er vinterperioden i et kjølig rom..

Du kan spraye bare bladene, unngå vann som kommer på blomsterstandene.

Fra midten av våren bør jasmin mates to ganger i måneden med kompleks mineralgjødsel..

Beskjæring

trimmet jasmin

For at en jasminbusk skal vokse frodig og vakker, må den skjæres regelmessig. Dette bør gjøres tidlig på våren, til han flyttet fra overvintringen og aktiv vekst begynte. For lange grener kan kuttes til halvparten av lengden, fra resten fjernes en tredje del.

I tillegg, for å stimulere forgrening, hver måned, fra vår til høst, bør du klemme toppen av grenene..

Innendørs jasminpleievideo

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară