15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gjør deg klar for en større overhaling – hvordan fjerne maling fra en vegg

Råd om hvordan du fjerner maling fra vegger som er malt mer enn én gang? Jeg arvet en leilighet fra min bestemor, reparasjoner der, du vet, siden sovjetisk tid. Badet og gangen ble malt opp til taket, bra, selv om rommene var enkle hvitkalkede. Vi ønsker å sette fliser på badet, og tapetsere gangen. Hvordan bli kvitt maling på vegger?

hvordan fjerne maling fra en vegg Oppussing lar deg bare friske opp utseendet på hjemmet ditt, men tiden kommer når du må takle denne saken grundig. Og det vanligste problemet som hver andre eier har, er hvordan man fjerner maling fra veggene. Det er bra hvis det forrige maleriet fortsatt beholder sitt utseende og fester seg godt til veggene. Da er det nok bare å påføre et nytt lag med maling uten å fjerne det gamle. Men hvis du bestemmer deg for å endre designet og lime det over de malte veggene med tapet eller fliser, kan du ikke forlate maleriet. Det forhindrer dyp penetrering av bindingsløsningen. I tillegg kan nye tapeter eller fliser, som forresten er verdt mange penger, ganske enkelt falle av – under vekten vil selve malingen bevege seg bort fra veggene. Så det er bedre å forhindre en katastrofe og rengjøre veggene grundig på forhånd. Imidlertid er maling i noen tilfeller ikke et hinder for nye reparasjoner. Alt avhenger av det spesifikke arbeidet du planlegger å gjøre. La oss finne ut av det.

Når kan maling være igjen på veggene

gammel maling på veggene Det handler ikke bare om tilstanden til det gamle lakken, men også om typen ny finish. Du kan dekke et jevnt lag med gammel maling som har mistet sin lysstyrke og glans med et nytt lag av samme materiale og returnere den tidligere metningen og friskheten. Imidlertid bare hvis en lignende sammensetning påføres, for eksempel emalje på emalje. Hvis du bestemmer deg for å male oljeveggen med akryl, må du først fjerne det gamle laget.

Det er ikke nødvendig å overbelaste deg selv med unødvendig arbeid hvis du trenger å justere buede vegger. Ofte gjøres dette ved å montere gipsplater, som er festet til profiler. Gammel maling er ikke et hinder for denne typen justering, det vil bare være nok til å rydde opp i problemområdene der den har hengt etter.

Når du kler et rom med panel eller plastpaneler, kan malingen fra veggene heller ikke fjernes.

Hvordan fjerne maling fra vegger – velg en metode avhengig av type maling

hvordan fjerne oljemalingHvis du vil male rommet på nytt med en annen sammensetning av maling, lime det over med tapet eller legge fliser, sørg for å fjerne det gamle belegget. Hvordan du fjerner det, avhenger av type maling på veggene:

  • olje;
  • vannbasert;
  • akryl.

Hvordan fjerne oljemaling

mekanisk fjerning av malingDette er en av de mest “evige” malinger, hvis styrke på den ene siden er et pluss, men i den forstand å fjerne den, kan den forårsake vanskeligheter. Den maksimale effekten når det gjelder hastighet og kvalitet kan oppnås på denne måten:

  • maskinere veggene mekanisk med en slikkepott, meisel, øks, malingsfjerner eller spesielle dyser;
  • varme den gamle malingen med en hårføner og fjern den umiddelbart med en slikkepott, og så videre lag for lag;
  • behandle belegget med en spesiell fjerner for olje- og lakkmaling.

Vannbasert og akrylmaling

hvordan fjerne vannemulsjonDet er mye lettere å fjerne det enn olje. Fukt veggen og skrap med en slikkepott. Du kan først behandle overflaten med såpevann for å hjelpe malingen til å løsne lettere. Hvis det er mange gamle lag med vannbasert emulsjon på veggene, vil en spesiell myresyrebasert vask hjelpe deg. De samme metodene virker også mot akrylbelegg. Bare med mekanisk fjerning, i stedet for en slikkepott, er det nok å gni med en metallbørste eller sandpapir.

Tre måter å fjerne oljemaling på

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară