15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tidspunktet for poding av steinfrukt om våren og den optimale tidspunktet for høsting av stiklinger

Fortell meg tidspunktet for poding av steinfrukt om våren. Vi kjøpte en aprikos og gjettet ikke med de sonede egenskapene. Sannsynligvis er det for termofilt for klimaet vårt, fordi det fryser hvert år. Men jeg klarte likevel å smake på fruktene – omtrent fem modnet forrige sesong. En veldig velsmakende variant, jeg vil beholde den, så de bestemte seg for å plante den på kirsebærplomme. Vi har flere trær, vi vil bruke et til inokulering. Når er det bedre å gjøre dette, og er det mulig å podde hvis bladene allerede har blomstret?

podningstid for steinfrukter om våren Hvis eple og pære overvintrer godt, kommer fersken og aprikoser i midtbanen ofte ut av overvintringen med skader. Grafting av dem på en mer vinterharde avling, som oftest utføres om våren, vil bidra til å forhindre situasjonen. Og her er det viktig å ikke gå glipp av tidspunktet for poding av steinfrukt om våren og gjette nøyaktig med den optimale perioden for å få en høy overlevelsesrate. I tillegg er det nødvendig å ta en ansvarlig tilnærming til valg av podningsmateriale og forberede stiklinger i tide..

Finesser ved høsting av stiklinger

lagring av stiklinger Ett års vekst lider mest av frost, og faktisk er det akkurat det som trengs for vaksinasjon. Hvis en pære rolig kan vente på våren, fryser aprikoser oftest. I tillegg, i pome -avlinger, slår selv skudd “berørt” av frost fortsatt rot. Det vil ikke fungere slik med steinfrukter: en frossen stilk mister opptil 50% av sjansene for å overleve..

Det er tilrådelig å høste steinfruktstiklinger i desember, før alvorlig frost setter inn.. For dette:

  1. Hakk årlige sunne skudd.
  2. Rull opp i film.
  3. Grav i en snødrift.

Hvis snøen smelter tidlig på våren, kan de “legge seg” i kjelleren. Kjelleren er ikke egnet for langtidsoppbevaring. Der rotner stiklinger oftest eller våkner tidlig. I motsetning til pomefrukter slår steinfrukter med hovne knopper rot verre..

Du kan også pode kvister kuttet om våren. Men “vinter” stiklinger slår bedre rot.

Steinfrukt podingstid på våren

vårpodingVårperioden, hvor du kan plante steinfrukter, er ganske lang. Gartnere har mye tid – fra slutten av mars til forsommeren. Hele denne tiden kan du bli vaksinert med både ferske og høstede stiklinger fra vinteren..

Den høyeste overlevelsesraten vil imidlertid bli gitt av en vaksinasjon foretatt en uke før starten av sapstrømmen. Det er umulig å si den eksakte datoen, hver region har sin egen, siden den avhenger av klima og værforhold. Dette er omtrent det siste tiåret i mars – det første tiåret i april.

Tidlig poding vil ikke bare øke sjansene for suksess, men også spare deg for bryet med å lagre vinterstiklinger. Men dette betyr ikke at det er umulig å gjøre hagearbeid senere. Steinfrukter inokuleres og etter at saften begynner å sirkulere langs grenene. Imidlertid vises den også på seksjonene og oksiderer raskt i luft og danner en usynlig film. Det forstyrrer fusjon og reduserer prosentandelen av overlevelse..

Vårtransplantasjon av plommer på kirsebærplomme – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară