15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kinesisk eple eller kumquat – hva slags frukt er det og hva skal jeg gjøre med det

Fortell oss om kumquaten, hva slags frukt er det og hvordan spises den generelt, rå, eller skal den tilberedes? Et stort supermarked har åpnet i nærheten av oss, det er et rikt utvalg av forskjellige grønnsaker og frukt. Datteren min så dette miraklet her om dagen, ba om å få kjøpe det for å prøve, men da jeg kom var alt allerede tatt fra hverandre, så jeg hadde ikke engang tid til å se hvordan det så ut. Jeg så i andre butikker – jeg fant den ikke, vi venter på en ny levering. Dette er definitivt en frukt eller kanskje en slags “importert” grønnsak?

kumquat hva er denne frukten I dag vil du ikke overraske noen med pomelo, grapefrukt eller lime, men noen “utenlandske” kulturer har fortsatt små hemmeligheter. Elskere av sitrusplanter, som ikke bare spiser dem med glede, men også dyrker dem, vet om en plante som kumquat, hva slags frukt det er, hvordan det er nyttig og til og med hvordan det skal plantes. Det mystiske navnet skjuler en nær slektning av mandariner og appelsiner. Og fremfor alt har de felles smakskarakteristika og mange likheter i selve utseendet på fruktene. Derfor er kumquat definitivt en frukt, selv om det i vårt hjemland bare finnes i butikkhyllene. Hva er det som kultur og hvor brukes det??

Kumquat – hva er denne frukten

kumquat Kumquat tilhører Rutaceae -familien og representerer slekten med samme navn, som har mange varianter. Under naturlige forhold vokser det i form av et spredende tre med en sfærisk krone eller en forgrenet busk, hvis høyde når 5 m. Treet av treet er dekket med små torner, og dets skinnende blanke blader med en spiss spiss er de samme som for en mandarin. På midten av våren er planten dekket med velduftende hvite blomster, og mot slutten av høsten modnes frukt på stedet..

Kulturen har mange andre navn: kinkan, fortunello, japansk kvede eller appelsin, og til og med det kinesiske eplet..

kumquat fruktKumquatfrukten er lik formen til en oransje, bare veldig miniatyr og langstrakt, oval i form. Fruktens diameter overstiger ikke 5 cm, og vekten er maksimalt 30 g hver. De vokser i klynger på 3-4 stykker, på toppen er de dekket med en ganske tykk og tett hud. Avhengig av sorten kan fargen være gul, oransje og til og med grønn. Under huden er det en fruktkjøtt med en struktur som ligner på sitrusfrukter. Kumquat har 5 lobules, ikke veldig store, hver kan ha et frø eller bare noen få. Massen er søt og sur, enda mer mot surheten, nesten som en mandarin, og frukten lukter lime.

Det er bemerkelsesverdig at skinnet på kumquat, i motsetning til andre sitrusfrukter, er spiselig. Og enda søtere enn selve massen, den har bare en original bitter smak..

Hvordan er kumquat og hvor brukes det ellers?

kumquatpaiHvis du klarer å kjøpe en eksotisk frukt, ikke skrell den, men skjær den rett med skallet i skiver og spis den, den er veldig velsmakende. Du kan også legge den til andre retter, for eksempel:

  • salater;
  • marinader for kjøtt og fisk;
  • hytteost og yoghurt;
  • alkoholholdige drinker;
  • lage juice;
  • kok syltetøy eller syltetøy;
  • møllkule.

I tillegg brukes kumquatfrukt ved fremstilling av hår- og hudpleieprodukter. De hjelper til med å bli kvitt aldersflekker og fregner, gjør huden fløyelsaktig og forbedrer hårveksten..

innendørs kumquatOg det som er mest interessant, du kan dyrke denne sunne frukten selv. Opprinnelig fra de varme tropene vokser ikke kumquaten her, men som romkultur føles den bra, selv om den er litt lunefull. Plant et frø fra en kjøpt frukt og legg en busk på et solfylt vindu. Hyppig vanning og sprøyting vil bidra til å gi kumquaten sin favoritt høye luftfuktighet. Og for å gjøre busken frodig, utfør beskjæring hver vår, klem og forkort skuddene. Og så vil du ha din egen eksotiske, vakre, velsmakende og sunne.

Hvorfor er kumquat nyttig og hvordan spises det

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară