15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vet du hva søta er og hvordan den spises?

Fortell meg hva søta er og hvordan spises den? Pappa hadde med seg et par grønne frukter fra en forretningsreise. Vi trodde først at det var en grapefrukt, bare umoden, og la den i en vase for å modnes. Men nå er den andre uken over, og fruktene har ikke endret farge, og en begynte til og med å forverres. Jeg gikk for å kaste den ut, møtte en nabo som sa at det var søtsaker, han så slikt i et eller annet blad. Så de vil være grønne og spiselige generelt, og hva de skal gjøre med dem?

hva er søta og hvordan spises den Det er så mange eksotiske frukter på hyllene i moderne supermarkeder. Pamelo, avokado eller feijoa er ikke lenger en kuriositet, men ikke alle vet om søtsaker. Hvis du også er en sitruselsker, bør du definitivt vite hva søta er og hvordan den spises. Fordi, ubevisst, kan du enkelt kaste en velsmakende og sunn frukt eller gå forbi den i butikken. Og alt fordi den grønne fargen på skallet får de fleste av oss til å tro at frukten er grønn, noe som betyr at den ikke er velsmakende. Imidlertid er dette faktisk ikke tilfelle, og nå vil vi finne ut alt i detalj..

Hva er søta og hvordan spises den

søtsaker Foreldrene til den eksotiske frukten er pamela og hvit grapefrukt. Og formålet med avl var å forbedre smaken av disse avlingene. Søta fikk sin vakre farge og rike smak av saftig fruktkjøtt fra pamela, men samtidig forble størrelsen nesten den samme som grapefrukt. Men oppdretterne klarte å bli kvitt et stort antall frø og bitter smak.

Hovedleverandøren av søtsaker er varme land – Kina, Italia, Spania. I naturen vokser den på eviggrønne trær opp til 4 m høye, modnes i klynger, som kan inneholde opptil et dusin frukter. Med industriell dyrking på plantasjer, blir plantasjens høyde mer praktisk for høsting, opptil 2 m.Og om ønskelig kan svitien også dyrkes hjemme ved å plante frø.

Fruktene på svitien er ikke like store som pamelas, bare ca 11 cm i diameter, men de har et lignende skall, veldig tykt. Etter rengjøring går opptil 40% av fruktens totale vekt til søppeldunken. Gitt den høye prisen på disse eksotiske stoffene, er det derfor ikke overraskende at ikke alle kjøper dem..

Huden på toppen har en dyp grønn farge som ikke endres selv etter full modning. Massen er kornete, veldig saftig, med en sterk sitrusaroma, søt og uten bitterhet og nesten gropet.

Den hvite filmen på skivene er imidlertid litt bitter, så den skrelles vanligvis.

Hvordan kan du spise søtsaker

hvordan du rengjør og spiser søtsakerHvordan du bruker den, avhenger av hva du vil få fra sitrusfrukter:

  1. For å juice frukten, bare kutt den i to og press den ut.
  2. Hvis du trenger masse, må du gjøre flere kutt på svettehuden og fjerne skallet, som fra en pamela. Fjern deretter det hvite skallet fra hver lobule.

Søtsaker kan spises ikke bare ferskt. Det legges til kjøtt- og fiskeretter, salater. De lager også syltetøy, kandisert frukt og syltetøy.

Slik rengjør du søtsaker raskt og enkelt

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară