15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Saltmakrell hjemme: hvordan du gjør det riktig

Nylig, mens jeg besøkte en venn, prøvde jeg hjemmelaget makrell. Fisken var ikke i det hele tatt annerledes enn butikkfisken, synes jeg, den var enda bedre. I all hast glemte jeg å be om en oppskrift på en slik delikatesse. Fortell meg hvordan du salter makrell? Hvor mye av det må oppbevares i marinaden slik at fisken får tid til å mate?

hvordan syltet makrell Hva kan være bedre enn hjemmelaget saltfisk tilberedt med egne hender av ferske og naturlige produkter? Kanskje bare makrell er saftig, moderat fet, lukter krydder og krydret med kjærlighet. For en erfaren husmor er det ikke noe vanskelig å salte makrell, men hvis du gjør dette for første gang, foreslår vi at du bruker våre anbefalinger. Du trenger et minimum av ingredienser: selve fisken og krydder for å kle marinaden. Så la oss komme i gang.

Les også artikkelen: Slik salter du sild hjemme i hel saltlake!

Forbereder fiskskrott

Det første trinnet er å kjøpe makrell. Det er bedre hvis det er friskt, men det frosne skrotten slipper også av, det viktigste er at det ikke viser seg å være gammelt, som ligger i fryseren i ukjent tid, ellers ødelegger det alt.

Fersk fisk skal være lys grå i fargen uten noe antydning til gulhet, avgi en lett karakteristisk aroma, fast og lett fuktig å ta på. Du må velge store eller mellomstore skrott, små har mange bein og lite fett.

Nå renser vi makrellen:

  • hakk halen og hodet (sistnevnte kan om ønskelig også saltes etter fjerning av gjellen);
  • velg giblets;
  • fjern den svarte filmen inni;
  • skyll godt og la tørke.

Du kan salt makrellen hel eller i biter.

Lag en marinadefisk og sylteagurk

Det er mange oppskrifter for å lage marinade, hver husmor tilfører forskjellige krydder til sin smak. Noen elsker en pikant tone og legger fedd, koriander og basilikum til dette, mens andre til og med salter dem i teblader. Vi tilbyr deg å bruke den klassiske metoden og lage den enkleste marinaden fra produktene som alltid er tilgjengelige på hvert kjøkken..

For dette trenger du:

  • steinsalt – fem ss;
  • granulert sukker – tre av de samme skjeene;
  • 10 sorte pepparkorn;
  • lavrushka – 4 blader;
  • sennepspulver – en halv spiseskje.

Alle ingrediensene er per liter vann. Dette er nok til å salt to mellomstore makreller, men hvis det er mer fisk, øker vi følgelig mengden marinade.

Vi forbereder marinaden som vanlig: kok opp vannet, tilsett alle krydderne, la det koke i et par minutter og fjern det fra komfyren. Dekk til med lokk og la den trekke og avkjøle til romtemperatur.

Salt fiskensaltet makrell

Den viktigste, men enkleste delen av arbeidet gjenstår – å legge makrellen i glass- eller plastfat, hell marinaden og avkjøl. Hele skrotten skal saltes på omtrent tre dager (avhengig av størrelsen på fisken), og hvis du marinerer bitene, kan du spise dem på en dag. Så raskt og enkelt kan du salte makrellen selv. Det blir litt billigere enn å kjøpe ferdig fisk, og det smaker absolutt bedre..

Video om hvordan man salter makrell med tørr salting uten vann

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară