15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan lage daikon – oppskrifter på enkle, men deilige retter

Fortell meg hvordan du lager en daikon? Jeg pleide egentlig ikke å like denne gigantiske hvite reddikken, men mannen min lærte meg det gradvis. I dag kan jeg gjerne knuse en salat, spesielt med småpoteter med dill og rømme. Hva annet kan lages av daikon?

hvordan lage mat daikon I russisk mat er reddiker og kålrot mye mer vanlig enn en så nyttig rotgrønnsak som daikon. Mange blir skremt av den karakteristiske smaken av grønnsaken, spesielt hvis den er av dårlig kvalitet. Men kjennere av dette lageret av vitaminer vet hvordan de skal forberede daikon og hva det kan gi til kroppen vår. Saftig masse inneholder mange sporstoffer og fiber, takket være en følelse av metthet som raskt oppstår. I tillegg er det en kalorifattig mat som er anbefalt av diettister når den er overvektig. Hva er så verdifullt med daikon, og hvilke retter kan du få av det??

Hvorfor er daikon nyttig?

daikon Lang hvit reddik er ekstremt gunstig for kroppen og har evnen til å forbedre funksjonen til nesten alle organene.. Dette er mulig på grunn av det rike innholdet av vitaminer og mineraler:

 • B -vitaminer og jod har en gunstig effekt på det endokrine systemet og beroliger nervene;
 • vitamin C øker immuniteten;
 • kalium vil hjelpe hjertet og blodårene;
 • jern vil øke nivået av hemoglobin;
 • fosfor vil forbedre hjernens aktivitet og styrke bein;
 • enzymer vil forbedre arbeidet i fordøyelseskanalen;
 • fiber vil rense kroppen for giftstoffer og giftstoffer;
 • selen vil tjene som forebygging av kreft.

Til tross for de enorme fordelene, bør daikon konsumeres med måte. Overspising vil føre til oppblåsthet og kan forårsake kramper og flatulens..

Bruken av daikon, spesielt i sin rå form, bør forlates i nærvær av kroniske sykdommer i mage -tarmkanalen, sår, tolvfingertarm. Du kan ikke spise reddik og stein i gallegangene og dysfunksjon i skjoldbruskkjertelen.

Hvordan lage daikon

Hvis det i hovedsak i vårt hjemland er hovedsakelig salater laget av daikon, så i asiatisk og koreansk mat legger de det til og med i supper. Tett og saftig reddikemasse kan tjene som en fullverdig erstatning for poteter, noe som gir det første kurset en interessant smak. Du kan også marinere den eller tilberede forskjellige snacks til kjøtt..

Daikon salat

daikon salatDet enkleste alternativet er en enkel rotfruktmonosalat med krydder og hvitløkssaus. Skrell daikon (500 g) og riv den. Salt – pepper og la stå i en halv time til daikonen slipper ut saften.

I løpet av denne tiden tilbereder du sausen. Skrell 2 fedd hvitløk, skjær i tynne strimler og stek lett. Tilsett 0,5 ts. sukker og 1 ss. l. eddik (eplecider), bland. Tøm saften og hell over revet daikon -saus.

En annen saftig og kostholdig salat oppnås hvis du rister en daikon, rå gulrøtter og et grønt eple. Den er fylt med en liten mengde vegetabilsk olje..

Daikon suppe

daikon suppeSkrell en stor reddik og skjær i biter av hvilken som helst form. Hell 1,5 liter vann og kok uten lokk i 10 minutter (etter koking). Tilsett deretter ferdighakket kjøtt (200 g storfekjøtt) og finhakket hvitløk (4 fedd). Når det koker, koker du i 15-50 minutter og legger et par finhakkede grønne løk. Den hemmelige ingrediensen i suppen er fiskesaus – den skal helles sammen med løken. Kok deretter i 10 minutter og kan helles i tallerkener..

Syltet daikon

syltet daikonFor elskere av krydrede forretter er en krydret syltet reddik egnet. Den passer perfekt til kjøtt og fisk. For å gjøre dette, skrell 1 kg rotvekster, kutt i sirkler og dryss med salt (3 ts). Forbered marinaden separat. Hell 0,5 liter vann i en kjele, tilsett 4 ss. l. sukker og slike krydder:

 • 4 fedd;
 • 3 lavrushkas;
 • allehånde;
 • 1 ss. l. gurkemeie.

Kok opp marinaden og hell i 2,5 ss. l. eddik (9%). Tilsett 5 fedd hvitløk, skåret i tynne skiver, til daikon og hell over den varme marinaden. Kan rulles sammen til vinteren eller stå i kjøleskapet en natt.

Daikon snack med bacon – video

https://www.youtube.com/watch?v=zCY9T2dUEkYj

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară