15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tips for å lage en klassisk vinaigrette

Fortell meg hvordan du tilbereder vinaigrette på riktig måte? Ganske nylig startet jeg et selvstendig liv, men dessverre har jeg ikke lyst til matlaging og kjøkkenvisdom. Vel, ikke alle bør være kokk! Imidlertid vil alle alltid spise, så du må overvinne din motvilje og lære å lage minst grunnleggende retter. Jeg elsker vinaigrette siden barndommen, moren min gjorde det ofte ikke bare på helligdager, men også på hverdager. Mitt første forsøk på å “hakke” selve salaten endte raskt med å mislykkes, fordi potetene ble kokt, men rødbetene forble faste. Jeg tror jeg gjorde noe galt.

vinaigrette Vinaigrette er en av de eldste og tradisjonelle rettene i russisk mat. En gang ble en fargerik salat ansett som en delikatesse, og bare kongelige personer kunne smake på den. Heldigvis har alle i dag råd til å nyte en vinaigrette, fordi ingrediensene til tilberedningen alltid er tilgjengelige i pantryet, spesielt blant sparsomme sommerboere som dyrker grønnsaker på stedet. Selv om retten er enkel, kan salaten bli deilig og vakker, du trenger å vite hvordan du forbereder vinaigrette. Vi gjør deg oppmerksom på noen nyttige tips som sikkert vil være nyttige for unge husmødre, samt en klassisk oppskrift på vinaigrette med trinnvis forberedelse.

Hva du skal lage en klassisk vinaigrette?produkter for vinaigrette

La oss først se på listen over produkter som kreves for en vinaigrette, det vil si grønnsaker. Så, til salaten trenger du:

 • poteter;
 • gulrot;
 • bete;
 • syltede agurker (3 biter av middels størrelse);
 • hermetiske erter (5 ss. l.).

Vi tar omtrent like mye rotgrønnsaker (rødbeter, gulrøtter og poteter), men det kan justeres etter smak og avhengig av størrelsen på porsjonen. I det siste tilfellet, når du legger til rotgrønnsaker, ikke glem å øke mengden andre ingredienser..

For å tilføre vinaigrette friskhet og dekorere den, kan du også legge til litt grønt (persille, dill) eller løk.

Tilberede grønnsakerå lage grønnsaker

Våre rotgrønnsaker må kokes og hakkes, men følg samtidig noen triks. Først og fremst vasker vi grønnsakene godt med en børste, fordi de kommer til å koke i et skall.

Det er nødvendig å koke det separat, slik at fruktene ikke blir overkokte, men heller ikke kommer ut halvbakte eller tar dem ut i tide. Hver grønnsak har sin egen koketid, nemlig:

 • poteter blir kokt raskest – om en halv time;
 • gulrøtter trenger minst en time;
 • men rødbeter vil ikke være klare tidligere enn om 1,5 time.

Du kan avgjøre om grønnsakene er klare ved å stikke hull i dem med en gaffel: hvis det går lett inn og ut, er det på tide å slå det av.

Kokte gulrøtter, rødbeter og poteter må avkjøles, og først deretter fortsette å skjære, spesielt hvis salaten er laget med et par dager på lager – så holder den lenger. Skjær i terninger, men ikke små – hver grønnsak skal være synlig, ellers får du en stygg grøt.hakkede grønnsaker

Hell de hakkede rødbeter i en egen bolle og hell i en liten mengde olje – dette vil bevare fargen og forhindre flekker på de resterende ingrediensene i salatenbete

Vi skar også syltede agurker i terninger. Hvis det bare er “store kaliber” saltede prøver i huset, vil de også gjøre det, men det er bedre å kutte av huden. Det gjenstår bare å blande alle de hakkede grønnsakene og tilsette erter, mens rødbetene settes sist.

Hvordan krydre vinaigrette?vinaigrette dressing

Husker du hva mødrene våre pleide å kle salaten med? Det er riktig, vanlig solsikkeolje. For den ovennevnte mengden grønnsaker er et par spiseskjeer vegetabilsk olje nok. Salt den også etter smak..

For å gi salaten en krydret smak, kan du også tilberede en spesiell dressing ved å blande i en egen bolle:

 • 2 ss. l. oljer;
 • litt vann;
 • ¼ h. l. tørr sennep;
 • salt og sukker etter smak.

Vi fyller de hakkede grønnsakene med olje eller dressing, blander og lar stå et par timer slik at de blir mett av hverandres smak. Vinaigrette, det er som borscht – smakligere når det står, men så kan du starte festen!

Matlaging vinaigrette med surkål – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară