15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan organisere en hage riktig – vi planlegger å plante avlinger, idet vi tar hensyn til alle nyansene

Fortell meg hvordan du organiserer en hage riktig? Vi har kjøpt en tomt og utstyrer den gradvis. Først og fremst reiste de et lite hus, foreløpig som en dacha, men så planlegger vi å bo der permanent. Etter at kona plantet blomsterbedene og forhagene, var det hagen sin tur. Et sted for det ble tildelt på forhånd, men ingenting ble plantet. Vi tenker på den beste måten å gjøre det praktisk for oss og for plantene. Jeg vil gjerne ha både trær og busker, kanskje til og med jordbær, hvis det er nok plass.

hvordan du organiserer en hage riktig Kanskje er det ingen slik dacha eller personlig tomt der minst et par frukttrær og busker av bringebær eller rips ikke vokser. De fleste av oss tildeler en anstendig del av området for hagen, og dyrker en rekke avlinger. For å få en god høst er det viktig å vite hvordan du skal organisere hagen din ordentlig. Selvfølgelig, hvis målet bare er å få skygge på varme sommerdager, plantes trær der slik beskyttelse er nødvendig. Men en stor hage, med mange og samtidig helt forskjellige planter, krever en annen tilnærming. Her bør du først og fremst ikke tenke på deg selv, men om hvordan du skaper komfortable forhold for trær og busker. I tillegg skader ikke et kompetent nabolag, ellers vil høye avlinger blokkere solen med lav.

Typer av hageplanlegging

typer hageoppsett Først av alt, tenk godt og bestem hva du vil få. Vil du følge spesifikke former og opprettholde avstander mellom planter, eller foretrekke et naturlig utseende? Avhengig av dette, skilles to prinsipper for hageplanlegging:

  1. Landskap. Avstigningen utføres i en gratis ordre, uten strenge former. Fruktavlinger vokser ofte ved siden av prydplanter.
  2. Regelmessig. Alle plantene er plassert i samme avstand i rader. Den generelle ordningen er også redusert til den geometriske rekkefølgen i form av et kvadrat eller rektangel..

Hvordan organisere en hage riktig

hvordan plante planter i hagenDet ideelle stedet for en hage er den nordlige skråningen. Du kan imidlertid også plante trær på vindsiden av hagen. De vil beskytte sengene mot trekk, men samtidig vil de ikke bli et hinder for solens stråler, med mindre de er plantet veldig nært..

Når du velger treplanter, ikke glem å finne ut hva deres krondiameter vil være i voksen alder. Dette vil bidra til å unngå skyggelegging av de kortere naboene som vokser i nærheten..

Vurder også følgende nyanser:

  1. Tilgjengelig ledig plass for høye avlinger. I gjennomsnitt trenger et spredende tre minst 4 m.
  2. Jordsammensetning. Områder i umiddelbar nærhet av grunnvann er absolutt ikke egnet for en hage. Jorden må være fruktbar, sandstein, leire og steinete jord for hagebruk avlinger er heller ikke egnet.
  3. Lettelse. Det beste alternativet for en hage er en slette eller skråning, men skånsom. På lavlandet er det umulig å sette opp en hage på grunn av overflødig fuktighet..
  4. Belysning og varme. De fleste hageplanter vil ikke bære frukt i skyggen. Plasser trær og bær i et godt opplyst område. Beskytt dem også mot trekk, for eksempel ved å slippe dem langs et gjerde..

I forgrunnen, plant de mest kompakte avlingene når det gjelder vekst: jordbær eller grønnsaksbed. Du kan plassere bærbusker bak dem, og trær bak dem. Da vil solen være nok for alle, og plantene vil utvikle seg godt og bære frukt..

Regler for hageplanlegging – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară