15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan spire bønner for planting og for å spise

Fortell meg hvordan du spirer bønner? Sommeren har ikke skjemt oss bort i det siste og slutter tidligere enn kalenderen. I fjor var det mange grønne belger igjen på buskene, som ikke rakk å modnes. Jeg vil plante spirede bønner neste sesong for å fremskynde prosessen.

hvordan spire bønner Hvis du liker borscht eller soppsuppe med bønner, bør denne kulturen definitivt ligge i sengene dine. Oftest plantes det “tørt”, og kaster vanlige, ikke spirede bønner i hullene. På den ene siden er dette til og med bra, fordi tidlige ømme frøplanter kan lide av tilbakevendende frost. Men i noen regioner tillater ikke klimatiske forhold å vente på at bønnene skal spire i jorda. I dette tilfellet vil forspiring hjelpe. I tillegg kan disse bønnene gi doble fordeler: som frø og som en sunn gourmetmat. Avhengig av bruksformålet er det imidlertid noen forskjeller i spiring. La oss finne ut hvordan du spirer bønner.

Det sier seg selv at bønnene må sorteres nøye ut før du starter prosedyren. Alt rusk, så vel som tørre og ødelagte bønner velges, og det gjenværende materialet vaskes.

Spirende bønner for planting

spirende bønner For at bønnene skal spire raskt etter planting i hagen, er de forhåndsspiret. Denne prosedyren ligner spiring av andre hageavlinger og er som følger:

  • dekk bunnen av tallerkenen med en våt klut;
  • fordel de sorterte og vaskede bønnene i ett lag på stoffet;
  • dekk dem med et andre lag våtservietter.

I denne formen plasseres bønnene på en varm og solrik vinduskarme, hvor de skal ligge i omtrent to dager. I løpet av denne tiden bør bønnene skylles to ganger hver dag og holdes fuktige. På den tredje dagen er bønnene klare til planting..

Hvordan spire bønner til kulinariske formål?

bønner til matHvis hovedoppgaven med å plante bønner er å myke opp det tette skallet, er andre formål viktige for bruken. I dette tilfellet er det vekt på å få sterke, tykke og saftige spirer. Et trekk ved prosedyren er at bønner direkte under spiring har minimal kontakt med vann. Dette eliminerer risikoen for forfall..

Å fremskynde en slik “tørr” spiring vil hjelpe en foreløpig 3-timers bløtlegging av bønner i vann ved romtemperatur.

De hovne bønnene er nå klare til å spire. De vaskes i tillegg og helles i en tørr glassbeholder (krukke). Bønnene blir der i to dager uten vann og uten våte svamper. Imidlertid bør selve glasset dekkes med en våt klut, eller enda bedre med gasbind. I løpet av dagen må bønnene vaskes to ganger (morgen og kveld), husk å dekke glasset.

Du kan spire bønner både i lyset og i mørket. I det første tilfellet vil vitamin C råde i spirene, og i det andre – B2. En slik delikatesse oppbevares i kjøleskapet i maksimalt 3 dager..

Video om spirende mungbønner

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară